Oficial de la DNA despre înregistrările făcute la Serviciul Teritorial Oradea și apărute în spațiul public

Referitor la înregistrările apărute în spațiul public, în data de 04 ianuarie 2019, privind o presupusă discuție purtată între procurorii din cadrul Serviciului teritorial Oradea, în luna ianuarie 2018, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

”Conducerea DNA se delimitează de orice act al personalului din subordine care încalcă normele legale sau codul deontologic al magistraților, susținând în mod constant că procurorii DNA trebuie să își desfășoare activitatea de urmărire penală cu imparțialitate și stricta respectare a legii și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

În ceea ce privește aspectele legate de realitatea înregistrării apărute în spațiul public și de eventualele nelegalități în declanșarea de către Serviciul Teritorial Oradea a urmăririi penale în unele dosare cu magistrați, au fost solicitate note explicative din partea colectivului acestei subunități de Parchet.

Cu privire la activitatea Serviciului teritorial Oradea, din dispoziția conducerii DNA, în cursul anului 2018, procurorul șef adjunct, care coordonează această subunitate, a efectuat două controale (în martie și decembrie 2018), iar în urma primului control s-a propus, printre altele, neprelungirea delegării pentru procurorul sef al acestui Serviciu, propunere care a fost însușită și materializată prin delegarea unui alt magistrat în această funcție de conducere, începând cu data de 01 aprilie 2018.

De asemenea, din dispoziția conducerii DNA au fost preluate la Structura Centrală două cauze care vizau magistrați și în care ulterior s-a dispus soluția clasării.

În cursul aceluiași an, Inspecția Judiciară din cadrul CSM a efectuat un control la Serviciul teritorial Oradea reținând deficiențe manageriale în sarcina celor doi procurori șefi care au îndeplinit funcții de șefi în ultimii ani. În același raport s-a consemnat că nu au existat stări conflictuale între procurorii din această structură și instanțele de judecată”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 358

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 355

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 361

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 816

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 390

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 685

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 466

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 906

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 722

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 543

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1469

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 684

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 770

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 757

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1352