Stiri calde

Oficial de la Garda de Coastă despre problema maidanezilor din curtea instituției. Cu ce alte probleme se confruntă instituția

Referitor la aspectele apărute în spaţiul public ca urmare a declaraţiilor unui lider de sindicat privind condiţiile în care îşi desfășoară activitatea lucrătorii Gărzii de Coastă, Garda de Coastă transmite următoarele precizări:

”Garda de Coastă a făcut eforturi pentru a rezolva problemele cele mai urgente, fiind desfăşurate diferite lucrări de reparații curente, astfel încât personalul să-şi desfăşoare activitatea în condiţii decente. Astfel, din numărul total al sediilor şi clădirilor aflate în administrare, sunt clădiri care necesită diferite lucrări de intervenţie.
În ultimii doi ani s-au derulat lucrări de întreţinere pentru 49 de construcții aparținând Gărzii de Coastă (reparații la pavilioane administrative la sediul Gărzii de Coastă, reparații interioare la sediul Punctelor de Trecere a Frontierei, reparații privind rețeaua de termoficare etc.) în valoare de aproximativ 332.000 lei, iar în următoarea perioadă sunt planificate lucrări de întreținere și reparații, respectiv la acoperișurile sediilor ce aparțin Gărzii de Coastă, instalații de apă, instalații termice interioare.
 
În acelaşi timp, Poliția de Frontieră Română derulează mai multe proiecte de investiţii prin care se regăsesc atât construirea de sedii noi (SPF Isaccea), cât și reabilitarea unor sedii existente. De exemplu, sediile S.P.F. Băneasa, P.T.F. Vama Veche și P.T.F. Negru Vodă se află în diferite stadii de întocmire a documentației necesare demarării procedurilor de reabilitare. Toate acestea sunt finanţate din fonduri europene (Programe operaționale regionale și fonduri dedicate structurilor de ordine publică).
 
De asemenea, sediile Grupului de Nave Mangalia şi Centrului de Pregătire  a Personalului Navigant (CPPN) Agigea au fost reabilitate în anul 2015, în prezent fiind efectuate lucrări de întreținere. În perioada imediat următoare, urmează a fi iniţiate procedurile specifice și pentru întreţinerea clădirii în care se află  SCOMAR.
 
La frontiera româno-bulgară, în zona de competenţă a Gărzii de Coastă, sunt   deschise traficului internațional patru puncte de trecere a frontierei, majoritatea fiind construite la nivelul anilor 1970, toate fiind însă dimensionate conform traficului existent la data respectivă. În prezent, infrastructura existentă în punctele de trecere a frontierei este subdimensionată în comparaţie cu volumul traficului de pasageri şi mijloace de transport.
Pentru rezolvarea acestui neajuns major, la nivel guvernamental, a fost iniţiat şi aprobat în urmă cu două săptămâni un memorandum: ”Măsuri pentru îmbunătățirea activității în punctele de trecere a frontierei”, în scopul stabilirii unor activități pe termen scurt și lung pentru mai multe instituții (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanțelor Publice), constând în măsuri destinate asigurării resurselor umane și materiale, a logisticii și a capacității de control din punctele de trecere a frontierei, raportate la necesitățile operaționale, fluxul de pasageri și rezultatele analizelor de risc.
Din numărul total al autovehiculelor aflate în dotarea Gărzii de Coastă pentru desfăşurarea misiunilor de supraveghere și control, 30% necesită reparaţii şi întreţinere.
Defecțiunile ce au survenit pe timpul derulării activității sunt în curs de remediere, fără a fi afectată desfășurarea activităților operative, respectiv misiunile de supraveghere a frontierei de stat.
Există un acord cadru încheiat la nivelul Gărzii de Coastă având ca obiect servicii de întreţinere şi reparaţie, iar în funcție de fondurile alocate se pot repara toate autovehiculele.
De asemenea, s-au făcut demersuri pentru dezvoltarea parcului auto al instituţiei, în dotarea Gărzii de Coastă urmând să intre 34 de autovehicule de patrulare, tip Dacia Duster.
 
În ceea ce privește, mijloacele de mobilitate navală aflate în dotarea Gărzii de Coastă, menționăm că, în ultimii doi ani, pentru 12 ambarcatiuni au fost desfășurate lucrări de reparaţii şi întreţinere, iar în prezent 4 ambarcațiuni sunt planificate pentru derularea unor astfel de lucrări. 
 
De asemenea, în prezent, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a fost obţinută din Fondul pentru Securitate Internă finanţarea pentru achiziţionarea unei nave maritime de patrulare (tip CPV) şi a 3 şalupe maritime de intervenţie, valoare estimată de 18.500.000 euro.
În ceea ce privește consumabilele, acestea sunt achiziționate în mod constant la nivelul fiecărui ordonator terțiar de credite, fiind asigurate fondurile necesare în acest scop. Astfel, la nivelul Gărzii de Coastă, în anul 2018, au fost cheltuite pe consumabile aproximativ 107.600 lei. De asemenea, în ceea ce privește alimentarea cu combustibil pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră în vederea desfăşurării misiunilor de supraveghere, precizăm că la structurile Gărzii de Coastă este asigurat combustibilul necesar până în primul trimestru al anului viitor, conform evaluărilor existente.
 
Referitor la situaţia câinilor fără stăpân, Garda de Coastă a făcut demersuri către Primăria Municipiului Constanța pentru ridicarea acestora, în cauză serviciile de specialitate ale autorităților publice locale nereușind rezolvarea aspectelor semnalate. De asemenea, a fost publicat pe Sistemului Electronic de Achiziții Publice un anunț privind achiziționarea de servicii de ecarisaj pentru recuperarea animalelor fără stăpân și transportul acestora la o bază special amenajată. În urma publicării anunțului, Garda de Coastă nu a primit oferte din partea firmelor cu activitate în domeniu. În vederea remedierii acestor probleme, s-au solicitat, în mod direct, firmelor de specialitate oferte cu privire la serviciile de ecarisaj. După primirea ofertelor, s-a făcut solicitare în vederea aprobării bugetului pentru achiziția serviciilor necesare pentru sediul Gărzii de Coastă.”. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa Produse de igienă personală şi artificii de tort, confiscate de poliţiştii de frontieră

16 Nov 2018 205

Posturi vacante la Garda de Coastă. Nu se solicită vechime

14 Nov 2018 1024

Jucării, susceptibile de a fi contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

13 Nov 2018 217

Un cetățean sirian a încercat să intre ilegal în România, prin zona Negru Vodă județul Constanța. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

12 Nov 2018 209

Captură a polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Ce au găsit pe malul românesc al Dunării, pe Braţul Chilia (galerie foto)

09 Nov 2018 531

Descoperire impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite (galerie foto)

08 Nov 2018 440

Mărfuri susceptibile de contrafacere, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

07 Nov 2018 277

Jucării din China, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea. Unde trebuiau să ajungă (galerie foto)

26 Oct 2018 345

Peşte fără documente legale și plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni (galerie foto)

20 Oct 2018 331

Mărfuri contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

19 Oct 2018 316

Peşte fără documente legale, confiscat de poliţiştii de frontieră tulceni (galerie foto)

19 Oct 2018 467

Constănţeni, prinşi în flagrant în timp ce transportau ţigări de contrabandă (galerie foto)

10 Oct 2018 1432

Descoperire impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

06 Oct 2018 950

Garda de Coastă cumpără lemne de foc. Iată ce sumă alocă! (document)

06 Oct 2018 500

Tragedie! Un poliţist din Garda de Coastă a fost găsit împuşcat

05 Oct 2018 2672

Peste 50 de kilograme de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

04 Oct 2018 438

Ambarcațiune în pericol de scufundare pe Brațul Chilia, salvată de poliţiştii de frontieră

03 Oct 2018 547

Bijuterii din aur fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

02 Oct 2018 432

Cetăţean bulgar, prins pe Autostrada A2 în timp ce transporta şaşe irakieni

01 Oct 2018 1269

Garda de Coastă cumpără combustibil pentru producerea energiei termice (document)

01 Oct 2018 575

Desoperire în Portul Constanţa Sud Agigea într-un container sosit din China. Bunurile au fost confiscate (galerie foto)

30 Sep 2018 969

Judeţul Constanţa Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit poliţiştii de frontieră în bagajul unui bărbat sosit din Turcia (galerie foto)

30 Sep 2018 1760

Cetăţeni albanezi reţinuţi la frontieră. Suspecţii depistaţi în zona Ostrov, judeţul Constanţa. Unde intenţionau să ajungă aceştia

30 Sep 2018 495

Autoutilitară oprită în trafic la Topraisar de polițiștii de frontieră. Ce au descoperit oamenii legii în mașina condusă de un cetățean moldovean

24 Sep 2018 639

Constanța. Captură impresionantă la frontieră. Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajele a doi cetățeni români (galerie foto)

24 Sep 2018 693

Judeţul Constanţa Peste 60 kilograme de peşte fără documente, depistate într-un autoturism

21 Sep 2018 328

Constanţa Autovehicul căutat în Belgia, depistat de poliţiştii de frontieră

19 Sep 2018 326

Garda de Coastă își completează stocurile de hrană pentru câini (document)

19 Sep 2018 527

Constanţa Autovehicul căutat în Marea Britanie, depistat de poliţiştii de frontieră (galerie foto)

18 Sep 2018 583

Hotărâre importantă pentru Garda de Coastă, publicată în Monitorul Oficial!

13 Sep 2018 790

Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa a intrat sub administrarea Primăriei localităţii. Ce trebuie să facă aceasta în termen de cinci ani

12 Sep 2018 549

Constanţa Persoană cu probleme medicale, preluată de un echipaj al Poliţiei de frontieră . Află în ce stare se află

10 Sep 2018 632

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au descoperit mai multe kilograme de peşte fără documente

06 Sep 2018 2598

Garda de Coastă cumpără hrană pentru câini. Iată ce condiţii impune ofertanţilor! (document)

06 Sep 2018 331

Portul Constanţa Sud Agigea Sute de componente hidro nedeclarate, confiscate de poliţiştii de frontieră

05 Sep 2018 405

Mamă şi bebeluş de origine turcă, depistaţi în timp ce încercau să iasă din ţară

03 Sep 2018 756

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

29 Aug 2018 954

Constanța. Cetățean albanez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

27 Aug 2018 354

Articole vestimentare în valoare de peste 300.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

24 Aug 2018 421

Un cetățean iranian, oprit la frontiera cu Bulgaria

22 Aug 2018 350

Paşaport irakian falsificat, prezentat la control de comandantul unei nave sosite în Portul Constanța

13 Aug 2018 439

Semnal de alarmă tras de Europol Garda de Coastă. Incredibil în ce condiții își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră (galerie foto)

02 Aug 2018 784

Portul Constanţa Sud Agigea. Control amănunţit la un container sosit din China. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

01 Aug 2018 547

Patru cetățeni turci, opriți la frontiera cu Ucraina. Suspecții au trecut Dunărea cu o barcă. Ce au declarat la audieri

31 Jul 2018 478

Nava „Ştefan cel Mare“ a Gărzii de Coastă, locul unde profesioniştii fac diferenţa pe mare (fotoreportaj)

24 Jul 2018 843

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 1032

Imagini de la eveniment Poliţia de Frontieră şi-a prezentat bilanţul. A fost semnat protocolul de colaborare între Garda de Coastă şi Europol (galerie foto + video)

23 Jul 2018 1419

Au spus că sunt în luna de miere! Judeţul Constanţa. Tânăr şi tânără din Liban, depistaţi în apropierea frontierei României cu Bulgaria

15 Jul 2018 3631

Migranți irakieni și iranieni, depistați în zona Mănăstirii Dervent din județul Constanța. Ce au stabilit polițiștii Gărzii de Coastă

10 Jul 2018 1981

Garda de Coastă Constanța. Măsuri importante, în legătură cu punctele de trecere în Bulgaria

05 Jul 2018 711