Stiri calde

Oficial de la Garda de Coastă despre problema maidanezilor din curtea instituției. Cu ce alte probleme se confruntă instituția

Referitor la aspectele apărute în spaţiul public ca urmare a declaraţiilor unui lider de sindicat privind condiţiile în care îşi desfășoară activitatea lucrătorii Gărzii de Coastă, Garda de Coastă transmite următoarele precizări:

”Garda de Coastă a făcut eforturi pentru a rezolva problemele cele mai urgente, fiind desfăşurate diferite lucrări de reparații curente, astfel încât personalul să-şi desfăşoare activitatea în condiţii decente. Astfel, din numărul total al sediilor şi clădirilor aflate în administrare, sunt clădiri care necesită diferite lucrări de intervenţie.
În ultimii doi ani s-au derulat lucrări de întreţinere pentru 49 de construcții aparținând Gărzii de Coastă (reparații la pavilioane administrative la sediul Gărzii de Coastă, reparații interioare la sediul Punctelor de Trecere a Frontierei, reparații privind rețeaua de termoficare etc.) în valoare de aproximativ 332.000 lei, iar în următoarea perioadă sunt planificate lucrări de întreținere și reparații, respectiv la acoperișurile sediilor ce aparțin Gărzii de Coastă, instalații de apă, instalații termice interioare.
 
În acelaşi timp, Poliția de Frontieră Română derulează mai multe proiecte de investiţii prin care se regăsesc atât construirea de sedii noi (SPF Isaccea), cât și reabilitarea unor sedii existente. De exemplu, sediile S.P.F. Băneasa, P.T.F. Vama Veche și P.T.F. Negru Vodă se află în diferite stadii de întocmire a documentației necesare demarării procedurilor de reabilitare. Toate acestea sunt finanţate din fonduri europene (Programe operaționale regionale și fonduri dedicate structurilor de ordine publică).
 
De asemenea, sediile Grupului de Nave Mangalia şi Centrului de Pregătire  a Personalului Navigant (CPPN) Agigea au fost reabilitate în anul 2015, în prezent fiind efectuate lucrări de întreținere. În perioada imediat următoare, urmează a fi iniţiate procedurile specifice și pentru întreţinerea clădirii în care se află  SCOMAR.
 
La frontiera româno-bulgară, în zona de competenţă a Gărzii de Coastă, sunt   deschise traficului internațional patru puncte de trecere a frontierei, majoritatea fiind construite la nivelul anilor 1970, toate fiind însă dimensionate conform traficului existent la data respectivă. În prezent, infrastructura existentă în punctele de trecere a frontierei este subdimensionată în comparaţie cu volumul traficului de pasageri şi mijloace de transport.
Pentru rezolvarea acestui neajuns major, la nivel guvernamental, a fost iniţiat şi aprobat în urmă cu două săptămâni un memorandum: ”Măsuri pentru îmbunătățirea activității în punctele de trecere a frontierei”, în scopul stabilirii unor activități pe termen scurt și lung pentru mai multe instituții (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanțelor Publice), constând în măsuri destinate asigurării resurselor umane și materiale, a logisticii și a capacității de control din punctele de trecere a frontierei, raportate la necesitățile operaționale, fluxul de pasageri și rezultatele analizelor de risc.
Din numărul total al autovehiculelor aflate în dotarea Gărzii de Coastă pentru desfăşurarea misiunilor de supraveghere și control, 30% necesită reparaţii şi întreţinere.
Defecțiunile ce au survenit pe timpul derulării activității sunt în curs de remediere, fără a fi afectată desfășurarea activităților operative, respectiv misiunile de supraveghere a frontierei de stat.
Există un acord cadru încheiat la nivelul Gărzii de Coastă având ca obiect servicii de întreţinere şi reparaţie, iar în funcție de fondurile alocate se pot repara toate autovehiculele.
De asemenea, s-au făcut demersuri pentru dezvoltarea parcului auto al instituţiei, în dotarea Gărzii de Coastă urmând să intre 34 de autovehicule de patrulare, tip Dacia Duster.
 
În ceea ce privește, mijloacele de mobilitate navală aflate în dotarea Gărzii de Coastă, menționăm că, în ultimii doi ani, pentru 12 ambarcatiuni au fost desfășurate lucrări de reparaţii şi întreţinere, iar în prezent 4 ambarcațiuni sunt planificate pentru derularea unor astfel de lucrări. 
 
De asemenea, în prezent, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a fost obţinută din Fondul pentru Securitate Internă finanţarea pentru achiziţionarea unei nave maritime de patrulare (tip CPV) şi a 3 şalupe maritime de intervenţie, valoare estimată de 18.500.000 euro.
În ceea ce privește consumabilele, acestea sunt achiziționate în mod constant la nivelul fiecărui ordonator terțiar de credite, fiind asigurate fondurile necesare în acest scop. Astfel, la nivelul Gărzii de Coastă, în anul 2018, au fost cheltuite pe consumabile aproximativ 107.600 lei. De asemenea, în ceea ce privește alimentarea cu combustibil pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră în vederea desfăşurării misiunilor de supraveghere, precizăm că la structurile Gărzii de Coastă este asigurat combustibilul necesar până în primul trimestru al anului viitor, conform evaluărilor existente.
 
Referitor la situaţia câinilor fără stăpân, Garda de Coastă a făcut demersuri către Primăria Municipiului Constanța pentru ridicarea acestora, în cauză serviciile de specialitate ale autorităților publice locale nereușind rezolvarea aspectelor semnalate. De asemenea, a fost publicat pe Sistemului Electronic de Achiziții Publice un anunț privind achiziționarea de servicii de ecarisaj pentru recuperarea animalelor fără stăpân și transportul acestora la o bază special amenajată. În urma publicării anunțului, Garda de Coastă nu a primit oferte din partea firmelor cu activitate în domeniu. În vederea remedierii acestor probleme, s-au solicitat, în mod direct, firmelor de specialitate oferte cu privire la serviciile de ecarisaj. După primirea ofertelor, s-a făcut solicitare în vederea aprobării bugetului pentru achiziția serviciilor necesare pentru sediul Gărzii de Coastă.”. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoutilitară oprită în trafic la Topraisar de polițiștii de frontieră. Ce au descoperit oamenii legii în mașina condusă de un cetățean moldovean

24 Sep 2018 480

Constanța. Captură impresionantă la frontieră. Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajele a doi cetățeni români (galerie foto)

24 Sep 2018 501

Judeţul Constanţa Peste 60 kilograme de peşte fără documente, depistate într-un autoturism

21 Sep 2018 243

Constanţa Autovehicul căutat în Belgia, depistat de poliţiştii de frontieră

19 Sep 2018 243

Garda de Coastă își completează stocurile de hrană pentru câini (document)

19 Sep 2018 419

Constanţa Autovehicul căutat în Marea Britanie, depistat de poliţiştii de frontieră (galerie foto)

18 Sep 2018 456

Hotărâre importantă pentru Garda de Coastă, publicată în Monitorul Oficial!

13 Sep 2018 680

Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa a intrat sub administrarea Primăriei localităţii. Ce trebuie să facă aceasta în termen de cinci ani

12 Sep 2018 462

Constanţa Persoană cu probleme medicale, preluată de un echipaj al Poliţiei de frontieră . Află în ce stare se află

10 Sep 2018 555

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au descoperit mai multe kilograme de peşte fără documente

06 Sep 2018 2470

Garda de Coastă cumpără hrană pentru câini. Iată ce condiţii impune ofertanţilor! (document)

06 Sep 2018 291

Portul Constanţa Sud Agigea Sute de componente hidro nedeclarate, confiscate de poliţiştii de frontieră

05 Sep 2018 357

Mamă şi bebeluş de origine turcă, depistaţi în timp ce încercau să iasă din ţară

03 Sep 2018 662

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

29 Aug 2018 888

Constanța. Cetățean albanez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

27 Aug 2018 276

Articole vestimentare în valoare de peste 300.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

24 Aug 2018 377

Un cetățean iranian, oprit la frontiera cu Bulgaria

22 Aug 2018 287

Paşaport irakian falsificat, prezentat la control de comandantul unei nave sosite în Portul Constanța

13 Aug 2018 405

Semnal de alarmă tras de Europol Garda de Coastă. Incredibil în ce condiții își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră (galerie foto)

02 Aug 2018 704

Portul Constanţa Sud Agigea. Control amănunţit la un container sosit din China. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

01 Aug 2018 501

Patru cetățeni turci, opriți la frontiera cu Ucraina. Suspecții au trecut Dunărea cu o barcă. Ce au declarat la audieri

31 Jul 2018 401

Nava „Ştefan cel Mare“ a Gărzii de Coastă, locul unde profesioniştii fac diferenţa pe mare (fotoreportaj)

24 Jul 2018 717

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 848

Imagini de la eveniment Poliţia de Frontieră şi-a prezentat bilanţul. A fost semnat protocolul de colaborare între Garda de Coastă şi Europol (galerie foto + video)

23 Jul 2018 1298

Au spus că sunt în luna de miere! Judeţul Constanţa. Tânăr şi tânără din Liban, depistaţi în apropierea frontierei României cu Bulgaria

15 Jul 2018 3583

Migranți irakieni și iranieni, depistați în zona Mănăstirii Dervent din județul Constanța. Ce au stabilit polițiștii Gărzii de Coastă

10 Jul 2018 1946

Garda de Coastă Constanța. Măsuri importante, în legătură cu punctele de trecere în Bulgaria

05 Jul 2018 657

Județul Tulcea. Peste 600 kg de pește și plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră! (galerie foto)

30 Jun 2018 1812

Zeci de mii de bunuri nedeclarate, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

27 Jun 2018 593

Container cu sucuri contrafăcute, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea. Află cine este implicat

22 Jun 2018 578

Garda de Coastă, chemată la judecată. Un motor Yamaha ar fi dispărut fără urmă din Camera de Corpuri Delicte

16 Jun 2018 711

UPDATE Alertă în stațiunea Neptun! Un bărbat a murit (video)

10 Jun 2018 2298

Constanța. Garda de Coastă a participat la exercițiul SARPOL 2018. Care a fost scopul exercițiului și cum s-a desfășurat (galerie foto)

07 Jun 2018 496

Focuri de armă pe Marea Neagră. Cum au acționat polițiștii de frontieră pentru prinderea unui pescador surprins la braconat

06 Jun 2018 1239

Constanţa. Bolid de lux semnalat ca fiind furat din Marea Britanie, confiscat de poliţiştii de frontieră

06 Jun 2018 1206

Descoperire importantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii într-un container sosit din Egipt

25 May 2018 970

Judeţul Constanţa Un tânăr a vrut fure un autoturism. L-a ameninţat pe şofer cu un pistol cu bile (document)

21 May 2018 1939

Portul Constanţa Sud Agigea. 10.000 de seturi produse pentru igienă personală, confiscate de poliţiştii de frontieră

18 May 2018 657

Bijuterii din aur fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră de la Vama Veche

15 May 2018 872

Constănţeni, prinşi în timp ce sustrăgeau motorină de la o navă (galerie foto)

15 May 2018 2669

Licitație la Garda de Coastă pentru repararea și întreținerea gardurilor

13 May 2018 891

Descoperire importantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră la bordul unei nave sub pavilion Belize (galerie foto)

11 May 2018 1807

Autoutilitară oprită în trafic şi percheziţii în judeţul Constanţa. Ce urmăreau oamenii legii şi ce au confiscat (galerie foto)

06 May 2018 6008

Trei persoane au fost depistate în timp ce transportau cu maşina 160 de kilograme de peşte. Marfa a fost confiscată

02 May 2018 517

Nava MAI 1103 a Poliţiei de Frontieră Române în misiune în Marea Egee. Va participa la operaţiunea Poseidon 2018

30 Apr 2018 657

Percheziții la Constanța la suspecți de contrabandă cu țigări. Polițiștii de frontieră au urmărit autoturismul unui suspect în trafic

25 Apr 2018 1032

Mașină furată din Belgia, găsită la Constanța. Ce a declarat șoferul autoturismului oprit în trafic

23 Apr 2018 1546

Garda de Coastă. Autoturisme, depistate în trafic cu sute de kilograme de peşte. Ce sancţiuni au aplicat poliţiştii

20 Apr 2018 744

Judeţul Constanţa. Familie din Siria călăuzită de un cetățean turc, depistată de poliţiştii de frontieră

20 Apr 2018 1209

Tulcea. Aproximativ 32 de kilograme de sturion fără documente legale, descoperite de poliţiştii de frontieră

18 Apr 2018 1058