Stiri calde

Oficial de la Ministerul Turismului! Ce a declarat Bogdan Trif legat de voucherele de vacanţă

"Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menținută și în 2019", transmite Ministerul Turismului . Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia și anul viitor de vouchere de vacanță în valoare de 1450 lei.

Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri a determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanță și pentru anul 2019.

“Voucherele de vacanță au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităților de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la ministerul turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decât în aceeași perioadă a anului trecut. Deci, nu doar  românii au avut de câștigat de pe urma acestei măsuri, ci și proprietarii de hoteluri și pensiuni, așadar tot mai mulți antreprenori au căpătat încredere că pot investi în turism, că acest sector este profitabil”, a spus Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Măsura acordării voucherelor de vacanță vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajați, astfel, să-și petreacă concediile în țară.
Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creștere de 4,1% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeși perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează și voucherelor de vacanță, potrivit analizelor financiare comunicate și de mediul privat.

Voucherele de vacanță pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România și asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar și alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unde ar putea utiliza Primăria Constanţa voucherul de 15.000 de euro pentru wi-fi în spaţii publice

11 Dec 2018 358

Revista presei locale

10 Dec 2018 405

Până când vor primi angajații din sistemul public vouchere de vacanță

07 Dec 2018 1102

Ce pregătește Maurer Residence Constanța clienților săi

18 Oct 2018 2032

PSD prelungeşte programul voucherelor de vacanţă

02 Sep 2018 1078