Oficial de la Primăria Corbu. De ce nu există serviciu de salvamar pe plaja de la Corbu. Un adolescent și un militar s-au înecat la sfârșitul săptămânii trecute

După evenimentele tragice de la sfârșitul săptămânii trecute, când un adolescent de 14 ani și un militari au murit înecați după ce au intrat în mare pe plaja de la Corbu, Primăria Comunei Corbu a transmis un comunicat în care explică de ce nu există serviciu de salvamar.
 

”Regretăm dispariția prin înec, pe plajă Corbu, a celor două persoane, băiatul de 14 ani, locuitor al comunei Corbu și caporalul din cadrul Forțelor Armate. Sincere condoleanțe familiilor” – se arată în comunicatul Primăriei Corbu, semnat de edilul Marian Gălbinașu.

 
În același document se arată că Primăria Corbu a cerut în mod repetat, de aproximativ 7-8 ani, Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, inițierea unui proiect legislativ de a prelua în administrare plaja aferentă comunei Corbu.
 

”Această plajă este domeniu public al statului, administrat de către ARBDD, plajă pentru care se percepe o taxa de acces. Nu este posibil să ne implicăm legal în ceea ce privește administrarea plajei respectiv — amplasarea toaletelor ecologice, amplasarea europubelelor de salubritate și a finanțării serviciului de salvamar. Plaja Corbu nu este declarată oficial, de către Ministerul Mediului, plajă turistică și nici nu este în intravilanul localității Corbu, în situația aceasta fiindu-ne imposibil să finanțăm serviciul de salvamar. Tocmai din aceste considerente, în urmă cu 5-6 ani, Consiliul Județean a finanțat timp de 3 ani Serviciul de Salvamar, însă ulterior, nefiind bază legală, au sistat finanțarea acestui serviciu. Toate aceste lucruri și baza legală a lor au fost transmise în decursul anilor și sunt cunoscute următoarelor instituții: Consiliul Județean Constanța, Instituția Prefectului- Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Administrația Rezervatiei Biosferei Delta Dunării. acesta nu este singurul incident de acest fel petrecut pe plaja Corbu, lucru pentru care fac un apel public către toate instituțiile statului să se implice în rezolvarea acestei situații, întrucât legislativ, la acest moment, comună Corbu nu poate rezolva această situație” – se arată în documentul semnat de primarul Marian Gălbinașu.

Reamintim că un copil de 14 ani și un militar aflat în misiune la Capu Midia au murit înecați în mare la sfăîrțitul săptămânii trecute. Din primele informații militarul ar fi sărit în apă să îl ajute pe adolescentul care striga după ajutor. 

Trupurile celor doi au fost aduse de valuri pe plaja de la Corbu, la distanță de peste 20 de km de locul în care au fost văzuți ultima dată. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Constanța După căutări zadarnice, pompierii au sistat căutările tânărului posibil înecat în apele lacului Siutghiol, localitatea Ovidiu

04 Apr 2024 557

Căutările tânărului înecat pe lacul Siutghiol, reluate în această dimineață

04 Apr 2024 602

UPDATE Un tânăr dat dispărut de trei luni pe lacul Siutghiol! Trupul său ar fi fost observat azi pe lac

02 Apr 2024 4677

UPDATE. Știri Constanța Descoperire macabră pe lacul Siutghiol! Salvatorii, chemați în ajutor

02 Apr 2024 6106

Oficial de la IPJ Constanța! Cine este tânărul găsit înecat în Lacul Siutghiol

16 Feb 2024 1843

Oficial de la IPJ Constanța despre tânărul găsit înecat în lacul Siutghiol

16 Feb 2024 1623

Bărbatul găsit înecat este unul dintre cei doi dispăruți în lacul Siutghiol (FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 6075

UPDATE Cadavru pe apa lacului Siutghiol din Constanța. Intervin pompierii (FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 2761

UPDATE. Știri Constanța Alertă noaptea trecută pe Lacul Siutghiol pentru căutarea a doi pescari, dispăruți! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jan 2024 4650

Bărbat de 73 de ani, găsit decedat într-un lac din județul Argeș

03 Jan 2024 763

RETROSPECTIVĂ 2023 An morbid la malul Mării Negre. Zeci de persoane înecate în acest an

26 Dec 2023 784

Operațiune de salvare la Eforie Sud! UPDATE. Persoană scoasă din apă în zona Capul Turcului

10 Dec 2023 849

Descoperire macabră pe malul lacului Mogoșoaia la Buftea! A fost deschisă o anchetă

24 Nov 2023 833

UPDATE Alertă la Vama Veche! Mai multe persoane, în pericol de înec! Un tânăr de 22 de ani, decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2023 2318

Știri Constanța Alertă pe brațul Măcin al Dunării! Un pescar, dat dispărut! Intervin salvatorii ISU Dobrogea

08 Sep 2023 1688