Stiri calde

Oficial de la Spitalul Isis Constanța Cum a decurs nașterea în cazul femeii care a decedat la scurt timp după ce a adus pe lume un băiețel

Reprezentanții Spitalului privat Isis din Constanța au oferit un punct de vedere referitor la cazul tinerei care a murit la scurt timp după ce a adus un copil pe lume. Redăm integral comunicatul venit din partea Spitalului Isis: 

”În data de 24.01.2018, la ora 00:26, a avut loc naşterea pe cale naturală a unui făt viu de sex masculin, cu greutate 2600 gr, Apgar 8-9, cu adaptare neonatală bună. Nou-născutul are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor secţiei de Neonatologie din spitalul nostru.
Referitor la evoluţia travaliului şi a naşterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală.

În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurior clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană.

Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare.

Pe parcursul monitorizărilor prenatale, inclusiv în cadrul episodului de spitalizare actual, au fost discutate cu pacienta modalităţile de naştere, cu prezentarea beneficiilor şi riscurilor aferente fiecăreia, pacienta alegând informat o naştere naturală pe uter cicatricial post-cezariană.

Menţionăm că, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit condiţiile pentru  travaliul de naştere post-cezariană, aşa cum sunt enunţate în literatura de specialitate.

Transferul s-a realizat conform procedurii de transfer interclinic,  s-a luat legătura cu echipa secţiilor ATI şi Obstetrică-Ginecologie ale SCJU Constanţa, fiind comunicate toate informaţiile şi datele relevante pentru caz, în vederea pregătirii intervenţiei chirurgicale de urgenţă.
 
Echipa Isis Hospital  va continua să încurajeze naşterea naturală, considerând că este dreptul oricărei femei să cunoscă şi să decidă informat modalitatea de a naşte.
Suntem alături de familie şi vom oferi întregul nostru sprijin  şi suport acesteia” 

Sursa foto: Facebook/Isis Spital Privat

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A trecut un an de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat. Ce se întâmplă cu dosarul

24 Jan 2019 791

Un nou spital în Constanţa. A fost solicitat aviz de oportunitate de la municipalitate (document)

15 Sep 2018 5089

Tragedie pentru un preot din București. Soția și copilul i-au murit după o naștere la un spital din Constanța

27 Aug 2018 4391

UPDATE. Tragedie. O tânără mămică în stare gravă, iar copilul decedat, după ce ar fi născut la o clinică privată din Constanța

30 Jul 2018 12712

Şase luni de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat din Constanţa

24 Jul 2018 3041

Ultimele clipe de viaţă ale Teodorei, femeia care a decedat în urma unei naşteri la Constanţa (video)

25 Jan 2018 21148

Deşi a fost arsă de jihadiștii ISIS, cuvintele unei fetițe creștine te zguduie

19 May 2016 1397

Spital privat pe bulevardul 1 Decembrie Mohamed Zaher a obţinut acordul Primăriei Constanţa pentru înălţarea imobilului (galerie foto)

10 Feb 2016 5573

Mohamed Zaher, două acte de la Primărie Fondatorul maternităţii Isis îşi deschide un nou spital pe bulevardul 1 Decembrie

27 Jul 2015 4711

Vezi ce sume au încasat clinicile private din Constanţa Aproape 9 milioane, de lei decontaţi de CAS Constanţa pentru două spitale private

07 Apr 2014 4104

Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor, marcată şi la Constanţa

14 Oct 2013 1214

Interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani este tătic!

07 Oct 2013 5604

Consultaţii gratuite pentru constănțence, printr-un proiect derulat de Spitalul "Isis"

25 Sep 2013 2293

Protocol de colaboare între ISJ Constanța și Spitalul Isis

05 Nov 2012 1867

Spațiu de alăptare și menținere a igienei micuțului în spații publice

20 Jun 2012 1826