Oficial NATO Rusia ar putea atacă un stat estic membru al Alianței, cu riscul unui conflict nuclear

Rusia ar putea lansa un atac convențional asupra unui stat est-european membru al NATO, o situație care ar genera un conflict strategic, cu risc de confruntare nucleară, avertizează generalul britanic Adrian Bradshaw, informează stirileprotv.ro.
 
Într-un discurs rostit la Institutul Royal United Services din Londra, Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului forțelor NATO din Europa, a pledat pentru adaptarea Alianței în sensul contracarării tacticilor militare de tip „hibrid" - o combinație de tehnici de război convenționale, de gherilă urbană și cibernetice - folosite în prezent în estul Ucrainei, dar a avertizat și asupra riscului unei invazii militare.
 
„Rusia ar putea crede că forțele convenționale de amploare pe care a demonstrat că le poate genera în scurt timp - așa cum am observat cu anexarea Crimeei - pot fi utilizate în viitor nu doar pentru intimidare și presiuni, dar și pentru ocuparea unor teritorii NATO", a atras atenția Adrian Bradshaw, potrivit Financial Times. Adjunctul comandantului forțelor NATO în Europa a continuat: "După o astfel de situație, riscul escaladării conflictului ar putea fi folosit pentru a se împiedică restabilirea integrității teritoriale. Această tehnică de amplificare a dominației este una clasic sovietică".


Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: de.wikipedia.org

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.