Olandezii vor să cumpere Șantierul Daewoo Mangalia. Negocierile de preţ au fost finalizate!

Potrivit presei din Coreea, mai exact cotidianului The Korea Economic Daily, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering va vinde filiala sa Shipyard Mangalia din România unui constructor naval olandez.
 
Întrucât constructorul de nave coreean a reușit să-și vândă activele la prețuri mai mari decât se aștepta, compania se așteaptă să-și îmbunătățească situația financiară mai devreme decât era planificat. Până la sfârșitul primei jumătăți a acestui an, Daewoo Shipbuilding a reuşit să plătească 76,2% din datoria de 2,71 trilioane de woni.
 
Potrivit surselor din industria navală, pe data de 30 iunie, Daewoo se află în stadiul final al discuțiilor cu Damen Shipyards Group, cea mai mare companie de construcţii navale din Olanda, privind vânzarea Şantierului Mangalia. Înființat în 1997 împreună cu guvernul român, șantierul naval este deținut de Daewoo și de guvern într-un proportie de 51% cu 49%.
 
Daewoo Shipbuilding a început discuțiile pentru a vinde șantierul naval de anul trecut, ca parte a unui efort de restructurare a activelor sale comerciale la nivel mondial. Un oficial al industriei de construcții navale a comentat: "Negocierile de preț dintre Daewoo și Damen au fost deja finalizate, iar ceea ce a mai rămas este aprobarea guvernului român". Odată ce afacerea va fi finaşizată, Daewoo va putea să obțină 50-80 de miliarde de woni din tranzacție.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.