Omul de afaceri, Gabriel Puiu Popoviciu, a contestat la ÎCCJ decizia de condamnare la închisoare

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a depus o contestaţie în anulare la decizia prin care a fost condamnat definitiv la 7 ani închisoare. Conform Agerpres.ro, contestația urmează să fie luată în discuţie de Instanţa supremă pe data de 20 octombrie.
 
Aceasta a fost înregistrată de ÎCCJ pe 30 august, după ce Popoviciu a fost reţinut, pe 14 august, la Londra şi ulterior eliberat pe o cauţiune de 200.000 de lire.
 
El a fost obligat să se supună unor norme de control prevăzute de legislaţia din Marea Britanie, inclusiv să se prezinte de trei ori pe săptămână la secţia de poliţie din Londra.
 
Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză.
 
Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis, la cererea Poliţiei, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. 
 
Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul 'Băneasa'. Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare.

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii au suspendat executarea condamnării lui Puiu Popoviciu!

26 May 2023 1381

Omul de afaceri Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa primită în dosarul „Băneasa“. Ce au decis magistrații de la ÎCCJ

17 Nov 2017 1727

UPDATE 4 Puiu Popoviciu a fost reţinut, după ce s-a predat poliţiei din Londra. A fost eliberat pe cauţiune

14 Aug 2017 2447

Omul de afaceri, Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani închisoare

02 Aug 2017 2523

Procurorii DIICOT au reținut un comisar-șef din Direcţia Generală Anticorupţie, într-un dosar de trafic de droguri (video)

20 May 2016 3231

CEDO condamnă România

01 Mar 2016 2123