OMV Petrom a identificat un zăcământ de țiței în Marea Neagră

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom a comunicat că a identificat un zăcământ de țiței în platoul continental al Mării Negre, prin forarea cu succes a unei sonde de explorare offshore, în Perimetrul XVIII Istria (mică adâncime).

Potrivit unui comunicat al companiei remis astăzi redacţiei Ziarului Bursa, primelele estimări, rezultate din testele de producție, indică o producție potențială pe sondă de 1.500 - 2.000 bep/zi.

Sonda de explorare Marina 1 a fost forată la circa 60 de km de țărm, în Perimetrul XVIII Istria, la o adâncime de cca 2.150 de metri sub fundul mării. În zona respectivă, adâncimea apei este de circa 50 metri, mai precizează sursa citată.

Costurile pentru forajul sondei de explorare s-au ridicat la circa 19 milioane euro. După finalizarea testelor, sonda de explorare Marina 1 va fi cimentată și abandonată.

Producția din descoperirea Marina - dacă aceasta va fi declarată comercială - ar putea începe în următorii 3-4 ani. Pentru dezvoltarea zăcământului sunt estimate investiţii la peste 100 milioane euro.

sursă foto: realitatea.net
  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.