Stiri calde

Operaţia instructorului din aeronoava Diamond Aircraft 42, prăbuşită la Tuzla, premieră pentru Constanţa. Cine l-a operat (video)

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa:

„Am organizat conferinţa de presă să vă spunem ce s-a întâmplat cu victima accidentului de avion ce a avut loc pe aeroportul Tuzla de ieri. La ora 16:50 pacientul a ajuns cu elicopterul SMURD adus în UPU, în camera de resuscitare. A fost preluat de echipa de gardă. Din acel moment au început, pe lângă tratamentul de stabilirare, au început investigaţiile. Computerul tomograf ne-a pus în evidenţă prezenţa unui hematom periaortic cu hemopericard, fracturi costale pe stângă, hemotoracs bilateral minim pe ambele părţi. De asemenea, avea contuzii faciale, fractură piramidă nazală, maxilar şi scapulă dreaptă. Atunci, pe acel hematom s-a ridicat suspiciunea de ruptură de aortă şi echipa de gardă, cu domnul doctor Militaru, a putut interveni în scurt timp. La o oră şi jumătate era în blocul operator şi a început intervenţia chirurgicală”, a menţionat managerului Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa.

 

„Am primit un pacient politraumatizat, în accident de avion, cu suspiciunea de ruptură de aortă. L-am trimis direct în sala de operaţii, l-am deschis prin toracotomie. Asta era leziunea care îi cauza moartea în doar câteva minute dacă nu interveneam. Se produce prin accidente de maşină, cel mai des, sau avion. 80% mor la faţa locului. Am găsit o aortă cu vase complet ruptă. Am reuşit să îi pun o bucată de proteză. Funcţionează, este în reanimare, încă intubat, dar conştient. Mişcă mâinile şi picioare şi vom vedea evoluţia următoare. Să sperăm că va fi bine. Intervenţia a durat vreo trei ore. Ortopedul a fost în sală după ce am rezolvat problema acută. Ortopedic, are facturi minore, care nu îi pun în pericol viaţa. Îl ţinem intubat în continuare, mâine dimineaţă îi facem un CT de control. Evoluţia este bună„ , a menţionat doctorul Marius Militaru.


Amintim că, o aeronavă Diamond Aircraft 42 s-a părbușit în localitatea Tuzla, județul Constanța.

Potrivit informațiilor, în avion s-ar afla un instructor și un elev. Elevul a decedat, în ciuda eforturilor medicilor.

Potrivit Regional Air Services, aeronava efectua un zbor de instruire.

S-au luat toate masurile impuse de planul de raspuns la situatii de urgenta pentru accidente aeronautice. În prezent, incidentul este investigat de autoritătile cu competente specifice.

Ca urmare a accidentului care a avut loc în data de 21 februarie 2019, la ora 16.03, pe aeroportul din Tuzla - în care a fost implicata o aeronava de tip Diamond 42 – este conformat  decesul unuia dintre piloti.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Judeţean Constanţa a atribuit mai multe contracte pentru instalarea unor echipamente medicale (document)

28 Jan 2019 827

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, supusă unei intervenţii chirurgicale. În ce stare este

26 Dec 2018 933

Prima trombolioză, efectuată cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei“ Constanța

18 Dec 2018 520

Cazul femeii care a murit după o operaţie la o clinică privată din Constanţa. Se cer daune de aproape 30 de milioane de euro

12 Nov 2018 2596

Operaţie în premieră la Spitalul Judeţean Constanţa. Ce echipă de medici a efectuat intervenţia. Cât a durat şi la ce se referă

03 Nov 2018 8779

Tragedie Mămica, transferată de la Isis la Spitalul Județean Constanța cu ruptură uterină, a plecat dintre noi

26 Aug 2018 36895

Bani pentru operaţie O tânără din Constanţa, trimisă în judecată pentru şantaj!

13 Aug 2018 759

Sociologul Marius Pieleanu, operat de urgență la Centrul de Chirurgie Urologică Fundeni,

29 Jun 2018 645

Un cunoscut medic a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă. Ce au stabilit anchetatorii

03 May 2018 2723

Arnold Schwarzenegger, operat de urgență pe cord deschis

30 Mar 2018 1212

Un student a murit la câteva zile după o operaţie. Avea 22 de ani

01 Mar 2017 1529

Medicii de la Anadolu Medical Center din Turcia revin la Constanţa şi oferă opinii medicale GRATUITE pacienţilor români

20 Feb 2017 8013

Tânăr operat de urgenţă după ce s-a tăiat în timp ce se dădea pe tobogan

24 Nov 2016 847

Tumoră ovariană gigant, extirpată de la o fetiță de 13 ani din Constanța! Operație laparoscopică în echipă cu medici din Koln (galerie foto)

14 Oct 2016 15773

Gest emoționant la un concert Bryan Adams. Fanii au strâns 10.000 de lire sterline pentru o adolescentă bolnavă de cancer

18 Aug 2016 1901