Operațiunea Atlantic Resolve ajunge şi în România şi Bulgaria

1176404692.jpgArmata SUA extinde operațiunea Atlantic Resolve în România și Bulgaria de la finalul lunii martie pe fondul creșterii tensiunilor în regiune, a anunțat comandantul forțelor militare ale SUA în Europa, generalul Ben Hodges, potrivit armytimes.com, citat de Agerpres.

Operațiunea Atlantic Resolve a fost lansată în aprilie anul trecut în țările baltice și Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu noi provocări privind securitatea.

Includerea României și a Bulgariei în această operațiune se traduce și prin creștere de la 900, în prezent, la 1.900 a numărului de militari ce participă la exercițiile militare Atlantic Resolve.

În ultimele 11 luni, Rusia a anexat peninsula Crimeea și a sprijinit rebelii separatiști din estul Ucrainei, la numai câteva sute de kilometri de granițele NATO, potrivit Agerpres.

Acordul de încetare a focului semnat recent la Minsk nu a fost respectat, forțele guvernamentale ucrainene și rebelii separatiști proruși acuzându-se reciproc de încălcarea înțelegerii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.