Organizația de femei ALDE Constanța pregătește evenimente ample pentru noiembrie - donare de sânge și celule stem (galerie foto)

La sediul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) filiala Constanța are loc astăzi de la ora 13:00 o conferință de presă la care vor participa: Claudiu Ceti, Valeria Drăniceanu- Președinte OFLDE(organizația de femei) ALDE Filiala Constanța, precum și alți lideri și membri ALDE Constanța.
 
Valeria Drăniceanu, președintele organizației de femei ALDE a deschis conferința de presă cu proiectele pe care le dorește să le implementeze.

"Dorim să implementăm organizații în toate localitățile din județ și să ducem mai departe ceea ce promovează președintele organizației de femei de la nivel național, Grațiela Gravilescu".


Ea a adăugat că femeia este garantul democrației în politica românească.

"Ne dorim să avem o reprezentare mai mare pe viitor. Femeile ALDE vor ocupa în proporție de 30 procente pe listele de la alegerile următoare", a adăugat  Drăniceanu.


În prezent sunt 19 organizații de femei constituite la nivel de județ, dar doar 12 sunt validate după noul regulament adaptat statutului actual.

VAleria Drăniceanu a mai adăugat ce evenimente vor organiza în noiembrie.

"Primul este Biblioteca pentru toți. Evenimentul va avea ca scop creșterea interesului pentru lectură. Vor fi două biblioteci mobile la sediile ALDE - cel de pe bulevardul 1 Mai și cel din Tomis Nord. Proiectul va începe pe 3 noiembrie, pentru o durată de 2 săptămâni. Cărțile sunt donate de membri ALDE",  adăugat Drăniceanu.

  
Un alt eveniment similar va fi organizat la Tuzla în aceeași perioada
 

”Al doilea eveniment important va fi sub sloganul: "Implică-te, donează sânge. Salvează o viață". Este în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Constanța. Există un protocol pentru o durată de un an. Membrii ALDE Constanța apți medical vor dona sânge. Evenimentul va debuta pe 12 noiembrie. Pentru necesarul zilnic este nevoie de 60 de persoane să doneze. Centrul de transfuzii asigură sânge pentru 13 spitale. Protocolul implică și posibilitatea de a se înscrie în baza de date a donatorilor de celule stem” - a mai adăugat Valeria Drăniceanu.


Procedura de înscriere în acest registru a donatorilor de celule stem: li se recoltează o probă de sânge și sunt înscriși în acel registru. Dacă la un moment dat există o persoana compatibilă, vor fi contactați pentru a opta recoltarea de celule din sânge sau măduvă.

"Suntem primul partid politic care se angajează într-un proiect de o asemenea anvergură", a spus Claudiu Ceti.

Al treilea eveniment este cel al caravanei sănătăţii, care va avea loc pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului . O ambulanţă echipată va merge, alături de medici, pentru a testa gratuit oamenii.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul sediu al PNL și ALDE din București, transformat într-o „locuință individuală” care ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis

26 Feb 2024 1361

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 999

Congresul ALDE se desfășoară la București În marja consiliului ALDE, USR va lansa oficial candidaţii la alegerile europarlamentare.

20 Oct 2023 883

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 1169

Lansarea candidaților USR pentru europarlamentare are loc vineri la Consiliul ALDE Europe, organizat la București

18 Oct 2023 849

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Printre ei este și un membru al organizației de la Constanța!

16 Oct 2023 1201

UPDATE Cine preia atribuțiile de primar la Medgidia, după eventuala demisie a primarului Valentin Vrabie?

10 Oct 2023 4554

Averea și interesele lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

02 Aug 2023 1265

Declarații Avere Constanța Leonard Tănase, consilier județean ALDE, deține un teren și o casă de locuit (DOCUMENTE)

29 Jul 2023 1370

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2665

Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE

28 May 2023 1049

Cotizații partide Ce partid din Constanța a avut cotizație 0 pe anul 2022?

02 May 2023 1229

Constănțeanul Claudiu Ceti, șeful de cabinet a lui Cristian Popescu Piedone, iese din singura firmă pe care o deținea

23 Jan 2023 2957

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2208

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 2718