Stiri calde

Organizația de femei ALDE Constanța pregătește evenimente ample pentru noiembrie - donare de sânge și celule stem (galerie foto)

La sediul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) filiala Constanța are loc astăzi de la ora 13:00 o conferință de presă la care vor participa: Claudiu Ceti, Valeria Drăniceanu- Președinte OFLDE(organizația de femei) ALDE Filiala Constanța, precum și alți lideri și membri ALDE Constanța.
 
Valeria Drăniceanu, președintele organizației de femei ALDE a deschis conferința de presă cu proiectele pe care le dorește să le implementeze.

"Dorim să implementăm organizații în toate localitățile din județ și să ducem mai departe ceea ce promovează președintele organizației de femei de la nivel național, Grațiela Gravilescu".


Ea a adăugat că femeia este garantul democrației în politica românească.

"Ne dorim să avem o reprezentare mai mare pe viitor. Femeile ALDE vor ocupa în proporție de 30 procente pe listele de la alegerile următoare", a adăugat  Drăniceanu.


În prezent sunt 19 organizații de femei constituite la nivel de județ, dar doar 12 sunt validate după noul regulament adaptat statutului actual.

VAleria Drăniceanu a mai adăugat ce evenimente vor organiza în noiembrie.

"Primul este Biblioteca pentru toți. Evenimentul va avea ca scop creșterea interesului pentru lectură. Vor fi două biblioteci mobile la sediile ALDE - cel de pe bulevardul 1 Mai și cel din Tomis Nord. Proiectul va începe pe 3 noiembrie, pentru o durată de 2 săptămâni. Cărțile sunt donate de membri ALDE",  adăugat Drăniceanu.

  
Un alt eveniment similar va fi organizat la Tuzla în aceeași perioada
 

”Al doilea eveniment important va fi sub sloganul: "Implică-te, donează sânge. Salvează o viață". Este în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Constanța. Există un protocol pentru o durată de un an. Membrii ALDE Constanța apți medical vor dona sânge. Evenimentul va debuta pe 12 noiembrie. Pentru necesarul zilnic este nevoie de 60 de persoane să doneze. Centrul de transfuzii asigură sânge pentru 13 spitale. Protocolul implică și posibilitatea de a se înscrie în baza de date a donatorilor de celule stem” - a mai adăugat Valeria Drăniceanu.


Procedura de înscriere în acest registru a donatorilor de celule stem: li se recoltează o probă de sânge și sunt înscriși în acel registru. Dacă la un moment dat există o persoana compatibilă, vor fi contactați pentru a opta recoltarea de celule din sânge sau măduvă.

"Suntem primul partid politic care se angajează într-un proiect de o asemenea anvergură", a spus Claudiu Ceti.

Al treilea eveniment este cel al caravanei sănătăţii, care va avea loc pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului . O ambulanţă echipată va merge, alături de medici, pentru a testa gratuit oamenii.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi deputaţi propun ca şoferii cărora li se suspendă permisul de conducere să îşi aleagă perioada de suspendare (document)

19 Mar 2019 279

Angajaţii care nu folosesc voucherele de vacanţă, ar putea primi în schimb contravaloarea lor în bani

18 Mar 2019 398

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Constanța (galerie foto)

16 Mar 2019 642

Oficial! Gabriel Daraban, candidat ALDE la Primăria Muncipiului Constanța

16 Mar 2019 1372

Parlamentul a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat. Opoziţia reclamă comportamentul dictatorial al PSD-ALDE

14 Mar 2019 469

ALDE Constanța a demarat acțiunea Start Cort ALDE. Despre ce este vorba

10 Mar 2019 1104

Liviu Dragnea a declarat că după europarlamentare va discuta despre un candidat comun al alianţei PSD-ALDE la funcţia de preşedinte

09 Mar 2019 487

Liberalii îi ţin isonul lui Iohannis „PSD şi ALDE au construit un buget bazat pe cifre nerealiste, pe o creştere economică fantezistă şi nerealizabilă!“

09 Mar 2019 444

Interviu live Gabriel Daraban - „Primarul trebuie să stea la ușa ministrului de Finanțe, la ușa premierului și să ceară drepturile pentru orașul lui. Trăim falimentul clasei politice locale!“ (video)

07 Mar 2019 2990

Un medic renumit s-a înscris în ALDE Constanţa. Va prelua cârma organizaţiei municipale de femei

06 Mar 2019 961

Viorica Dăncilă "Deranjează pe cineva că noi gândim românește?"

04 Mar 2019 655

Revista presei locale

02 Mar 2019 625

Echipa ALDE Constanța, în frunte cu președintele organizației, au oferit flori doamnelor și domnișoarelor (galerie foto)

01 Mar 2019 1711

Preşedintele ALDE Constanţa, către şefii PSD Constanţa - "Minciuna are picioare scurte"

01 Mar 2019 636

„Independența justiției nu se negociază!” Magistrații refuză invitația premierului Dăncilă la discuții

24 Feb 2019 496