Stiri calde

Organizația de femei ALDE Constanța pregătește evenimente ample pentru noiembrie - donare de sânge și celule stem (galerie foto)

La sediul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) filiala Constanța are loc astăzi de la ora 13:00 o conferință de presă la care vor participa: Claudiu Ceti, Valeria Drăniceanu- Președinte OFLDE(organizația de femei) ALDE Filiala Constanța, precum și alți lideri și membri ALDE Constanța.
 
Valeria Drăniceanu, președintele organizației de femei ALDE a deschis conferința de presă cu proiectele pe care le dorește să le implementeze.

"Dorim să implementăm organizații în toate localitățile din județ și să ducem mai departe ceea ce promovează președintele organizației de femei de la nivel național, Grațiela Gravilescu".


Ea a adăugat că femeia este garantul democrației în politica românească.

"Ne dorim să avem o reprezentare mai mare pe viitor. Femeile ALDE vor ocupa în proporție de 30 procente pe listele de la alegerile următoare", a adăugat  Drăniceanu.


În prezent sunt 19 organizații de femei constituite la nivel de județ, dar doar 12 sunt validate după noul regulament adaptat statutului actual.

VAleria Drăniceanu a mai adăugat ce evenimente vor organiza în noiembrie.

"Primul este Biblioteca pentru toți. Evenimentul va avea ca scop creșterea interesului pentru lectură. Vor fi două biblioteci mobile la sediile ALDE - cel de pe bulevardul 1 Mai și cel din Tomis Nord. Proiectul va începe pe 3 noiembrie, pentru o durată de 2 săptămâni. Cărțile sunt donate de membri ALDE",  adăugat Drăniceanu.

  
Un alt eveniment similar va fi organizat la Tuzla în aceeași perioada
 

”Al doilea eveniment important va fi sub sloganul: "Implică-te, donează sânge. Salvează o viață". Este în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Constanța. Există un protocol pentru o durată de un an. Membrii ALDE Constanța apți medical vor dona sânge. Evenimentul va debuta pe 12 noiembrie. Pentru necesarul zilnic este nevoie de 60 de persoane să doneze. Centrul de transfuzii asigură sânge pentru 13 spitale. Protocolul implică și posibilitatea de a se înscrie în baza de date a donatorilor de celule stem” - a mai adăugat Valeria Drăniceanu.


Procedura de înscriere în acest registru a donatorilor de celule stem: li se recoltează o probă de sânge și sunt înscriși în acel registru. Dacă la un moment dat există o persoana compatibilă, vor fi contactați pentru a opta recoltarea de celule din sânge sau măduvă.

"Suntem primul partid politic care se angajează într-un proiect de o asemenea anvergură", a spus Claudiu Ceti.

Al treilea eveniment este cel al caravanei sănătăţii, care va avea loc pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului . O ambulanţă echipată va merge, alături de medici, pentru a testa gratuit oamenii.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dăncilă, după CExN „Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat”

12 Aug 2019 397

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 431

Ce a hotărât Biroul Politic Județean ALDE cu privire la cei doi consilieri. Vor fi sau nu excluși

31 Jul 2019 675

Senatorul Ion Popa, preşedintele ALDE Constanța, declaraţii referitoare la voturile din şedinţa CJC de ieri

31 Jul 2019 639

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 779

PNL „PSD și ALDE, dispreț față de problemele constănțenilor”

30 Jul 2019 493

Iohannis după CSAT, despre cazul Caracal „Corupția și incompetența distrug statul”

30 Jul 2019 584

Se schimbă majoritatea? PNL, PMP şi ALDE, front comun împotriva PSD. Proiectele judeţului, în pericol din cauza disputelor politice din CJC (documente+galerie foto)

25 Jul 2019 1957

Deși declara în urmă cu o lună că nu intenționează să candideze Călin Popescu-Tăriceanu a fost confirmat de ALDE drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale

24 Jul 2019 433

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la un acord pentru alegerile prezidenţiale

22 Jul 2019 491

Surprize în bătălia pentru Cotroceni. Vezi cine mai candidează!

18 Jul 2019 425

Curtea Constituţională discută astăzi cele două proiecte de revizuire a Constituţiei

18 Jul 2019 352

Deputatul PMP Robert Turcescu a obţinut datele oficiale de la MAI Revoltător! În România condusă de PSD - ALDE, 4.450 de condamnaţi sunt în libertate! (documente)

04 Jul 2019 1049

Medicul de familie al lui Nicuşor Constantinescu este noul manager interimar al Spitalului CF Constanţa

03 Jul 2019 4190

Deputatul anunță că guvernatorul va mai sta încă doi ani în fruntea BNR Turcescu (PMP) - „Azi aflăm, surpriză, că PSD îl susține pe Mugur Isărescu!“

25 Jun 2019 932