Organizația Studenților Basarabeni din Constanța organizează proiectul „Adoptă un boboc“

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța în parteneriat cu Federația Asociaților de Basarabeni din România (FAB România), lansează proiectul „Adoptă un boboc“ în perioada 1 – 12 octombrie.

Scopul proiectului este acela de adaptare a studenților și liceenilor basarabeni într-un nou mediu studențesc și academic. De asemenea, proiectul oferă șansa și sprijinul tinerilor români basarabeni să cunoască adevărata viață studențească.

Astfel, se vor organiza o serie de activităţi. În data de 8 octombrie ei vor vizita Muzeul Marinei Române, Muzeul de Istorie și Arheologie, Moscheea Carol I şi Cazinoul din Constanța. Pe 9 octombrie se va desfăşura Campionatul OSB Constanța la bowling la Lake View, pe 10 octombrie se va face o vizită la Delfinariu din Constanța, pe 11 octombrie - City rally „cunoaște-ți comunitatea“, iar pe 12 octombrie se va desfăşura o serată cultural-artistică în stil basarabean.

OSB Constanța este o echipă de studenți basarabeni ce își fac studiile în Constanța.  A luat naștere în 2008 și de atunci a reușit să se facă auzită atât la nivel local cât și național. Scopul Asociaţiei îl constituie educarea formarea și dezvoltarea tinerilor elevi, studenţi, masteranzi, medici rezidenţi şi doctoranzi basarabeni din Constanța în spiritul valorilor democratice. Un obiectiv important îl constituie promovarea românismului, a identității naționale și a adevărului istoric. Își propune să reprezinte studenții și interesele acestora în fața instituțiilor de învățământ, și în fața autorităților.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

alina

09 Oct, 2014 20:41

Esti student si ai ramas fara loc in camin? Hotel Bavaria Blu - Studenti iti ofera cazare la preturi avantajoase intr-un ambient placut! Pentru mai multe informati vizitati pagina de facebook!

Articole asemanatoare

Veste șoc pentru Organizaţia Studenţilor Basarabeni la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

12 Mar 2024 896

Şase zile pline de evenimente Festivalul „Basarabia“, organizat de studenţii basarabeni, la cea de-a IX-a ediţie

17 Mar 2016 2531

Consiliul Judeţean Constanţa a „îngenuncheat“ şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni

16 Mar 2016 2940

„Unirea Basarabiei cu Bucovina, prima Alba Iulia”, organizat la Medgidia

03 Apr 2015 2739

Festivalul „Basarabia“, la cea de-a VIII-a ediţie Organizația Studenților Basarabeni din Constanța - „Hai să facem istoria să învie!“

28 Mar 2015 2170

S-au legat prietenii şi s-au conturat planuri Foşti şi actuali studenţi din Republica Moldova şi-au dat întâlnire la Constanţa (galerie foto)

16 Mar 2015 3001

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa lansează campania „EU Votez!“

26 Oct 2014 2361

Proiect cu tradiţie „Adoptă un boboc!“, îndemn al Organizaţiei Studenților Basarabeni din Constanța

07 Oct 2014 2341