„Othello” în regia lui Suren Shahverdyan se va juca marți la Constanța

Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște prezintă marți, 31 octombrie 2017, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, spectacolul „Othello”, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan, artist de origine armeană care a lucrat pe scena și cu actorii teatrului târgoviștean.

„Othello” ajunge la Constanța după turneul avut în Coreea de Sud în perioada 10 – 22 octombrie, unde a avut șase reprezentații în cadrul a două festivaluri internaționale de teatru din Seul și Daejeon. Este vorba despre participarea la cea de-a II-a ediție a Festivalului de Teatru Experimental Bomb și la cea de-a VIII-a ediție a Daejeon International Play Festival.

Această producție a teatrului târgoviștean a avut un rapid traseu ascendent. La scurt timp după premiera din 7 mai 2016, spectacolul „Othello” a fost invitat la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, desfășurat la Constanța în luna iunie a anului trecut. În octombrie se juca pe scena bucureșteană a Teatrului „Nottara” în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard” pe care acest teatru îl organizează.

Liviu Cheloiu, actorul din rolul principal a câștigat premiul pentru ”Cel mai bun rol masculin” pentru expresia plastică și forța dramatică a interpretării a unui rol de importanță majoră: Othello.
 

Pătrunzător, intens, sfâșietor, „Othello” explorează fără milă fiecare parte a condiției umane, iar regizorul spectacolului spune că „Othello modern ne ajută să aruncăm o privire în interiorul nostru, să facem ordine în sentimentele noastre și să ne recunoaștem propriile neajunsuri. Noi toți ar trebui să ne gândim la păcatele noastre și să încercăm să nu murim pentru dragoste, ci să trăim pentru ea. Important este să nu ne pierdem încrederea în cei de lângă noi!”


Sursă foto: Teatrul „Tony Bulandra”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un mare actor care a jucat în serialul Casanova s-a stins din viață

31 Jan 2016 1654