Pagini din istoria muzicii rock Este ziua de naștere a vocalistului trupei Marilyn Manson. Vezi de unde vine ciudatul său nume (video)

Marilyn Manson (născut Brian Hugh Warner pe 5 ianuarie 1969) este un muzician american și artist cunoscut pentru imaginea sa controversată. Este vocalistul formației cu același nume.

Actualul său nume este format din numele actriței Marilyn Monroe și criminalul Charles Manson. În mass-media este caracterizat ca având o influență rea asupra copiilor, iar stilurile ciudate în care își modelează și scrie versurile melodiilor l-au adus într-o situație proastă, in care a si vrut să ajungă ca sa demonstreze că are dreptate in melodiile pe care le-a făcut.
Manson, care s-a născut în Canton, Ohio, fiind unicul copil al cuplului Barbara Wyer și Hugh Warner. Acesta este descendent german din partea tatălui și un văr distant al comentatorului conservativ Pat Buchanan. Tatăl său este catolic și mama lui episcopală, dar Manson a fost educat în religia mamei, urmând cursurile școlii Heritage Christian până în clasa a zecea. Mai târziu s-a transferat la liceul Cardinal Gibbons din Fort Lauderdale, Florida. Manson a absolvit liceul în 1987 și a devenit student la Broward Community College în 1990. Acolo a lucrat ca jurnalist, și a dobândit multe cunoștințe în domeniu fiindcă a scris articole despre muzică în revista 25th Parallel, din Florida de Sud. Cât de curând va întâlnii câțiva dintre muzicienii cu care trupa lui va fi comparată mai târziu, aici fiind My Life With the Thrill Kill Kult și pe Trent Reznor din Nine Inch Nails.
Înainte de formarea grupului Marilyn Manson, el a fost implicat împreună cu Twiggy Ramirez în două proiecte: o formație death metal unde el a cântat la bas și Mrs. Scabtree, unde a cântat la tobe. El a format Marilyn Manson & the Spooky Kids în Florida în 1989 (numele a fost scurtat în Marilyn Manson în 1992). În vara anului 1993, formația a atras atenția lui Trent Reznor. Reznor le-a produs în 1994 albumul de debut Portrait of an American Family. Formația a început să creeze un cult, ce a crescut odată cu lansarea albumului Smells Like Children în 1995. Antichrist Superstar (de asemenea produs de Reznor) a fost un succes chiar mai mare. Trei albume ale formației au fost premiate cu platină, iar alte trei cu aur, iar trupa a avut trei prezențe în top 10. Manson a lucrat prima dată ca producător pentru formația Jack Off Jill, pe care i-a ajutat să producă majoritatea înregistrărilor.A interpretat la chitară în melodia My Cat și a deschis majoritatea spectacolelor din Florida de Sud. Acesta a apărut ca interpret pe albumul lui DMX, Flesh of My Flesh, Blood of My Blood și pe albumul celor de la Godhead, 2000 Years of Human Error.
Sursa text și foto: wikipedia.org

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată care sunt noile modificări aduse aplicației portal al Inspectoratului General pentru Imigrări

17 Apr 2024 428

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

21 Mar 2024 446

Licitații Constanța SPIT a încheiat un contract subsecvent pentru servicii de mentenanță la module ale sistemului informatic (DOCUMENT)

06 Mar 2024 610

Fondurile europene pentru crearea şi modernizarea infrastructurii agricole, epuizate. Anunțul AFIR

09 Jan 2024 601

Știri Constanța „Biblioteca din Gară”, un proiect dedicat celor care ajung în Gara CF Constanța (FOTO)

08 Dec 2023 937

Oficial de la CNAIR! Toate sectoarele de drumuri naționale şi autostrăzi din județele Constanța, Tulcea, Brăila si Galați, închise circulației

26 Nov 2023 5652

IPJ BacăuInformează cetățenii cu privire la riscul de victimizare în cazul cumpărăturilor on line.

10 Nov 2023 495

Black Friday 2023 Cumpărături online în siguranță. Cum să eviți fraudele și înșelăciunile

05 Nov 2023 839

„Colonel din Serviciului de Informații Externe“, condamnat definitiv la Constanța! Dosarul nu se va rejudeca

25 Oct 2023 9229

IPJ BacăuFraude on-line

19 Oct 2023 407

Un nou serviciu online disponibil prin Centrul de Furnizare a Serviciilor Electronice sau HUB-ul de servicii al MAI. Detalii

13 Oct 2023 825

MAIUn nou serviciu online disponibil prin Centrul de Furnizare a Serviciilor Electronice

13 Oct 2023 554

La nivelul Curţii de Apel Constanţa, a devenit operaţională Aplicația de programare Registratură/Arhivă

10 Oct 2023 958

Fals concurs în numele CFR Călători, promovat în mediul on-line. Reacția companiei

17 Jun 2023 1114

UAT Albești amendată de Garda de Mediu Constanța după distrugerea unor pâlcuri de bujori (GALERIE FOTO)

09 Jun 2023 1089