Parada militară 2017. Ce detașamente ale forțelor navale participă. Unul din ele este în noua ținută combat

La Parada Militară de la 1 Decembrie 2017 care va avea loc în Piața Arcul de Trimf in Capitală Blocul de paradă al Marinei Române este format din militari ambarcați la bordul navelor din subordinea Comandamentului Flotei, studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină.

De remarcat că detașamentul Comandamentului Flotei defilează, pentru prima dată, în noua ținută combat.

Anul acesta, peste 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cei peste 300 de militarii străini vor fi din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.