Părinţii contestă subiectele de română date la Evaluarea Naţională

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi contestă subiectele probei de limba română de la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a. Aceştia reclamă, între altele, dificultatea mare a unuia dintresubiecte, considerat în afara programei, şi faptul că un altul a avut baremul prost gândit, informează Mediafax. Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Educaţiei, să analizeze subiectele şi numărul de ore ale elevilor. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi enumeră nemulţumirile legate de subiecte într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei, Remus Pricopie. "Am ajuns astăzi (vineri, n.r.) să facem coadă la şcolile din România pentru a depune contestaţiile pentru notele de la proba de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului mai sus-menţionat. Considerăm că Centrul Naţional de Evaluare, din subordinea dumneavostră a elaborat subiectele la această probă fără să ţină cont de programa elevilor şi fără să aibă o legătură cu realităţile şcolii gimnaziale din România", se arată la începutul mesajului adresat ministrului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deciziile bulversante din educație au revoltat reprezentanții părinților

24 Mar 2021 2212

Conform sondajului lansat de FNAP-IP Părinții consideră că online-ul nu poate înlocui cursurile offline pe o perioada îndelungată

13 Aug 2020 2727

Interviu cu Iulian Cristache, președintele FNAP-IP „Din toamnă, clasele vor fi împărțite în grupe de elevi care vor participa la cursuri online, alături de colegii din bănci, prin rotație”

20 Jun 2020 7528

Schimbarea statutului profesorilor naşte reacţii... adverse. Invocata triadă profesor-elev-părinte s-a dus pe apa sâmbetei (document)

10 Oct 2019 5758

Schimbări importante la examenele naționale 2019, după un experiment eșuat

31 Aug 2018 20715