Parlamentarii PDL au votat pentru remanierea Guvernului

Grupurile Parlamentare PDL din Camera Deputatilor si Senat au votat, miercuri seara, in majoritate, pentru remanierea actualului Guvern. La intalnire au participat premierul Emil Boc, ministri si parlamentarii Partidului Democrat Liberal. Surse din PDL au declarat ca deputatii Sever Voinescu, Sulfina Barbu Cezar Preda si seful Camerei Deputatilor, Roberta Anastase au cerut, in timpul sedintei, ca intregul Cabinet sa-si depuna mandatul si sa se formeze un alt Executiv.

Varianta remanierii si varianta depunerii mandatului de catre intregul Cabinet a fost supusa votului, premierul Emil Boc insistand ca acesta sa nu fie un vot secret. Remanierea Guvernului a fost votata in majoritate, iar varianta depunerii mandatului de catre intregul Cabinet Boc a picat, patru parlamentari pronuntandu-se "pentru" si alti 12 s-au abtinut.
Varianta remanierii au fost votata in majoritate de catre pedelisti, iar varianta depunerii mandatului de catre intregul Cabinet Boc a fost supusa unui vot deschis, patru parlamentari s-au pronuntat "pentru" si 12 s-au abtinut.
"Am discutat cu parlamentarii PDl soarta guvernului. Am analizat doua alternative: depunerea mandatului intregului Cabinet sau continuarea cu un Guvern remaniat. Optiunea luata a fost cea de-a doua. Maine se va stabili in Colegiul Director", a declarat Emil Boc la iesirea de la sedinta.
Parlamentarii PDL au ridicat problema unei restructurari guvernamentale pentru a reface increderea publica in partid, amenintand ca, daca o remaniere serioasa nu va avea loc, unii dintre democrat-liberali s-ar putea sa voteze motiunea de cenzura a opozitiei.
In raspuns, premierul Emil Boc a declarat ca mai degraba isi da demisia acum, decat sa se ajunga in situatia in care parlamentari PDL sa voteze motiunea de cenzura, au declarat sursele citate.

Intrebat de presa de ce s-a discutat la intalnire, Sever Voinescu a declarat: "Am spus ce am avut de spus in partid, nu comentez".
Parlamentarii au fost anuntati ca joi, la ora 16:00, va fi convocat un Colegiu Director care va analiza problema.
Parlamentarii prezenti la intalnire au primit chestionare care contineau intrebarea "Care ministri ar trebui remaniati?" si ce parere au democrat-liberalii despre structura guvernului si numarul ministerelor.In debutul sedintei cu grupurile parlamentare PDl din Camera Deputatilor si Senat, Premierul Emil Boc a prezentat o analiza privind situatia conomica a tarii si nu un raport de activitate al fiecarui minister in parte, ca mai apoi parlamentarii democrat-liberali au luat cuvantul pentru a-si expune punctul de vedere.

Sursa: HotNews.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

China Nouă responsabili ai armatei excluși din parlament. Iată de ce

30 Dec 2023 672

Marcel Ciolacu - „Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. Întotdeauna există remaniere“

22 Aug 2022 1043

Premierul Dăncilă ”Vom merge în Parlament pentru remaniere”

18 Sep 2019 1453

Președintele Klaus Iohannis - „Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului. Niciun ministru nu va fi validat!”

12 Sep 2019 1560

Dăncila "Avem curaj să mergem în Parlamentul României săptămâna viitoare. Încă nu am decis dacă vom face restructurare sau remaniere"

09 Sep 2019 1683

Președintele Klaus Iohannis respinge propunerile de remaniere

28 Aug 2019 1665

Dăncilă, după CExN „Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat”

12 Aug 2019 1365

Şedinţă CExN al PSD, la Palatul Parlamentului. Se va decide noua formulă a Guvernului

15 Jul 2019 1882

Premierul Viorica Dăncilă „De săptămâna viitoare începem evaluarea pe fiecare minister în parte”

05 Jul 2019 1247

Surse „Lista neagră” a miniștrilor care ar putea fi vizați de o remaniere guvernamentală

03 Jul 2019 1533

Premierul Viorica Dăncilă, despre remanierea Guvernului. Ce s-a discutat la întâlnirea de la Neptun

21 Jun 2019 2009

Premierul Viorica Dăncilă „Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv şi vom lua decizii în ceea ce priveşte remanierea”

16 May 2019 1335

Călin Popescu-Tăriceanu - „Suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remaniere”

23 Apr 2019 1351

Tudorel Toader demisionează din funcție - „Merg la Guvern şi prezint doamnei prim-ministru demisia”

18 Apr 2019 1654

​Preşedintele Klaus Iohannis „Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost”

18 Apr 2019 1491