Partidul Ecologist Român „Nu avem în spate forţa financiară a unor companii, ci doar forţa cetăţenilor României”

Partidul Ecologist Român se prezintă în fata electoratului la legislativele din 9 decembrie 2012 cu candidaţi care au înţeles necesitatea unui viitor european pentru România.

„Am desfăşurat în aceasta toamnă o altfel de campanie electorală, cu grijă pentru mediu, deci fără afişaj stradal, cu foarte puţine apariţii în mass-media, din cauza fondurilor şi cu întâlniri care au vizat aflarea problemelor specifice colegiilor electorale constănţene pentru dezbaterea modalităţilor de rezolvare. Am avut curajul să transmitem cetăţenilor că în probleme de administraţie locală prerogativele parlamentarilor nu le pot întrece pe cele ale aleşilor locali. De aceea am atras atenţia asupra diferenţei dintre promisiuni demagogice şi ceea ce se poate realiza cu adevărat. Viitorii parlamentari ai Partidului Ecologist Român îşi propun să iniţieze proiecte de legi care să permită transformarea agriculturii în prioritate naţională, având în vedere dezvoltarea serelor, refacerea cu sprijin european a sistemelor de irigaţii, combaterea deşertificării, utilizarea mijloacelor ECO şi a seminţelor nemodificate genetic. Prin atragerea de fonduri europene şi realizarea unor parteneriate public private va fi posibilă interesarea investitorilor de a dezvolta afaceri în cadrul cărora să fie exploatate intens în Dobrogea energiile eoliană şi solară. Vom sprijini dotarea şi dezvoltarea şcolilor, a bibliotecilor şi spitalelor şi vom iniţia demersuri pentru construirea unui spital pentru copii la Constanţa. Vom direcţiona eficient taxele existente pentru a proteja mediul, iar principiul poluatorul plăteşte va deveni o realitate. În parcuri n-au ce căuta construcţii nici private nici publice, iar pentru sănătatea constănţenilor, zonele verzi trebuie să atingă cel puţin normele europene. Legislaţia românească în materie de mediu trebuie armonizată cât mai rapid cu cea europeană şi aplicată cu stricteţe. Suntem conştienţi de fragilitatea ecosistemului şi a resurselor limitate şi de aceea căutăm formula unui echilibru între om şi natură. RECICLAREA şi colectarea selectivă a deşeurilor sunt activităţi care pot aduce bani cetăţenilor. Avem nevoie de o Românie curată, cu mediu protejat şi nepoluat, cu legislaţie în acord cu cea comunitară, cu oraşe sigure şi prospere, cu sate europene, cu agricultură şi industrie ecologice, cu medici în spitale moderne, cu turism istoric, cultural şi balnear, cu valori şi simboluri naţionale, cu politicieni oneşti, cu cetăţeni care să trăiască în armonie cu mediul înconjurător. Pe noi nu ne recomandă niciun primar, niciun preşedinte de Consiliu Judeţean, niciun soţ şi niciun tată. Nu avem în spate forţa financiară a unor companii sau grupuri de interese ci doar forţa cetăţenilor României", spune în comunicatul de presă al PER.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 621

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 931

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1342

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1114

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1330

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 389

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 1118

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 871

Marș al susținătorilor AUR la Constanța! Mai multe persoane participă la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 983

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 593

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 530

LIVE VIDEO-TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

21 Mar 2024 752

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 680

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază se va prelungi până la finalul anului 2024

19 Mar 2024 507

OUG 21/2024 privind comasarea alegerilor ajunge la CCR! Decizie de ultimă oră a ÎCCJ

19 Mar 2024 627