Partidul „Uniunea Salvaţi Bucureştiul” a dobândit personalitate juridică

 
Uniunea Salvaţi Bucureştiul a dobândit personalitate juridică, în baza hotărârii Curţii de Apel care a dispus înregistrarea partidului în registrul special al Tribunalului Bucureşti. Decizia magistraţilor a fost comunicată în 27 noiembrie şi este definitivă. Ea anulează decizia de respingere formulată în cursul lunii septembrie de Tribunalul Bucureşti.

„Dobândirea personalităţii juridice pentru USB este primul pas în îndeplinirea obiectivului de a oferi alternativă la actuală clasa politică, care nu îi mai reprezintă pe mulţi din cei ce au pus-o acolo. Împreună cu sustinarii noştri şi cu acei profesionişti animaţi de valori morale şi etice înalte pe care sperăm să îi atragem în USB vom impunem un alt mod prin care clasa politică se raportează la cetăţeni, la instituţiile statului, la societate în général. Este vorba de respect, competenţă, transparenţă, depolitizare”, a declarat Nicuşor Dan, preşedinte al Grupului de Iniţiativa al USB.

Obiective, direcţii şi un congres în pregătire

Obiectivele politice ale USB sunt: reaşezarea ierarhiilor în societatea românească pe criteriile moralităţii şi competenţei, un sistem democratic care să nu îngrădească accesul la demnitatea publică, o administraţie publică eficientă, care să optimizeze interacţiunea cu persoanele fizice şi juridice, o administraţie publică transparenţă, care asigura participarea cetăţeanului la decizii, stoparea risipei banului public, o justiţie independenţa, eficientă şi predictibilă şi respectarea legii.

Alte obiective importante menţionate în Statutul partidului sunt: o economie funcţională în care există competiţie economică corectă, un sistem legislativ şi fiscal predictibil şi constrângeri birocratice minime; rezolvarea regimului de proprietate funciară ; un proiect naţional pentru marea infrastructură; un sistem educaţional de calitate, care formează competenţe în acord cu necesităţile vieţii sociale şi ale pieţei muncii; un sistem sanitar care să îşi eficientizeze resursele şi care să garanteze un act medical de calitate; o dezvoltare a localităţilor urbane şi rurale care să asigure creşterea calităţii locuirii şi creşterea competitivităţii localităţilor şi în special a marilor oraşe în competiţia globală; un bun echilibru între dezvoltarea economică şi protecţia mediului şi a sănătăţii; un sector cultural dinamic; creşterea gradului de accès la cultură şi protejarea patrimoniului cultural ; orientarea euro-atlantică a politicii externe a României şi consolidarea poziţiei României în structurile euro-atlantice; respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi unităţii statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democratice constituţionale; promovarea valorilor şi intereselor naţionale, a pluripartitismului politic. 

Conform Statutului, primul congres al USB, constituit din totalitatea membrilor fondatori, va fi organizat în termen de cel mult 90 de zile de la dată înregistrării formaţiunii în Registrul Partidelor Politice. Până la primul congres USB, conducerea partidului va fi asigurată de Comitetul de iniţiativa, iar Preşedintele acestui comitet va reprezenta USB în relaţiile cu terţii. Membrii comitetului de iniţiativa sunt : Nicuşor Dan, preşedinte, Cristian Răzvan Bănică, Daniel Gavrilă, Dan Podaru şi Argentina Traicu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum alegi un cablu potrivit pentru dispozitivul tău?

03 Apr 2024 401

Achiziții Constanța Orașul Murfatlar va avea bănci inteligente cu internet wireless și încărcare USB! Cine le va furniza?

14 Mar 2024 1528

Fotoreportaj Constanța Au apărut primele bănci smart pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero (FOTO)

10 Nov 2023 10541

Captură impresionantă în Portul Constanța Sud Agigea. Ce au găsit într-un container sosit din China pentru o firmă din Ucraina

20 Jan 2023 1772

Acord în UE pentru introducerea unui încărcător universal pentru toate dispozitivele mobile

07 Jun 2022 1062

​Accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

08 Nov 2021 1269

Captură în Portul Constanța. Ce au găsit vameșii într-un container sosit din India

04 Apr 2019 1836

Percheziții la un suspect de pornografie infantilă din București. Bărbatul i-a cerut unei minore de 12 ani poze compromițătoare și a îndemnat-o să-și ucidă părinții

24 Aug 2017 1917

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără componente hardware, accesorii şi periferice IT

11 Aug 2017 1941

La Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, înregistrarea ambientală va fi… continuă (document)

24 Nov 2016 3000

Nicuşor Dan „Candidatura USR nu este în pericol“

24 Oct 2016 2219

Capitala are un nou viceprimar Tomnița Michaela Florescu a fost aleasă în funcție

11 Aug 2016 2548

Judecătoria Sectorului 1 a trimis la CCR contestația lui Clotilde Armand privind alegerea primarilor într-un tur

15 Jun 2016 2627

Protest în București. Clotilde Armand a scos oamenii în stradă

12 Jun 2016 2261

Rezultate finale Alianța PSD+UNPR a obținut la Consiliul General al Municipiului București 24 de mandate

10 Jun 2016 2246