Stiri calde

Pasagerul suspect de febră tifoidă de la bordul unei aeronave care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă", transportat către Spitalul Victor Babeş

Pasagerul suspect de febră tifoidă de la bordul unei aeronave care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti este transportat către Spitalul Victor Babeş pentru investigaţii, a declarat marţi seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat la Digi TV, conform Agerpres.ro. 
 
Potrivit acestuia, din primele investigaţii, "nu se consideră că ar pune probleme pentru restul pacienţilor" aflaţi la bordul aeronavei.
 

"Pasagerii trebuie să înţeleagă că acestea sunt procedurile pe orice aeroport din lume, oriunde ar merge, când se află că este cineva cu o problemă despre care nu se ştie exact ce este. În momentul în care a fost confirmat de către un medic de la bordul avionului că pacientul nu pune probleme şi când am flat situaţia de la soţia acestuia, că el a avut febră tifoidă de fapt acum o lună, nu acum, atunci s-a dat drumul la pasagerii din avion iar pacientul a fost preluat de o ambulanţă către 'Victor Babeş', conform procedurilor, pentru investigaţii. El, din primele investigaţii - l-au văzut şi medicii de la aeroport şi de la Direcţia de Sănătate Publică -, nu se consideră că ar pune probleme pentru restul pacienţilor, dar, preventiv, lista pasagerilor este la noi. Dacă este orice situaţie, imediat sunt contactaţi toţi, dacă se consideră necesar, dar nu credem că vom ajunge acolo. Pacientul a plecat la Spitalul 'Victor Babeş' pentru investigaţii acum. Şi normal că Ministerul Sănătăţii va urmări situaţia şi diagnosticul care va fi pus acolo", a spus Arafat.

 
O aeronavă Turkish Airlines care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti a fost izolată la sol marţi seară din cauza unui pasager care prezenta simptome de febră tifoidă, au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.
 

"Este vorba despre o aeronavă Turkish Airlines care are la bord un pasager cu simptome de febră tifoidă. Aeronava a fost izolată. Cazul a fost preluat de Direcţia de Sănătate Publică. Aeronava a aterizat la ora 19,45 şi venea de la Istanbul", a precizat sursa citată.

 
Pasagerii au fost debarcaţi în jurul orei 21,50. Potrivit sursei citate, pasagerul cu simptome de febră tifoidă este român.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Operaţia instructorului din aeronoava Diamond Aircraft 42, prăbuşită la Tuzla, premieră pentru Constanţa. Cine l-a operat (video)

22 Feb 2019 3185

Şi aşii catapultează (galerie foto)

15 Feb 2019 1179

Aterizare de urgență pe Otopeni. Probleme tehnice la o aeronavă cu 150 de pasageri

09 Feb 2019 588

Incident periculos deasupra Mării Negre. Implicate un avion american și unul rusesc

31 Jan 2019 1487

Viorica Dăncilă a decis. Acțiune de control la Compania Națională de Transporturi Aeriene – TAROM S.A.

28 Jan 2019 337

Patru morți în munții Alpi, în urma unui accident aviatic. Un elicopter și un avion s-au ciocnit

25 Jan 2019 435

Unde a aterizat, din decizia pilotului, avionul cu care Viorica Dăncilă venea de la Bruxelles

25 Jan 2019 392

Aeronavele au înregistrat întârzieri la decolare, pe aeroporturile din Bucureşti, din cauza operaţiunilor de degivrare

25 Jan 2019 283

Compania Turkish Airlines vine cu o promoție nouă pentru cei care doresc să ajungă de la Constanța la Istanbul

22 Jan 2019 621

Alertă pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța. Un avion de pasageri a aterizat de urgență. Echipele de intervenție, chemate în ajutor (galerie foto+video)

20 Jan 2019 5716

Casa generalului Toma Zaharia a fost spartă. Ce spune că i s-a furat. Hoţii au fost prinşi. Generalul surprins de curajul lor

13 Jan 2019 2531

Misiunea „Uzlina“ (galerie foto)

22 Dec 2018 1981

Un avion s-a prăbușit. Nu au existat supraviețuitori în urma impactului. Ce a dus la această tragedie

15 Dec 2018 820

Un avion care participa la un exerciţiu militar în Hawaii s-a prăbuşit în largul coastei din Honolulu

13 Dec 2018 402

Trei companii, selectate de CN APM Constanța pentru prestarea serviciilor de transport aerian de persoane (document)

11 Dec 2018 697