Ponta, la Giurgiu „Nu doar vindem nave, ci am și început să construim”. Vapoarele vor fi puse la probe în mare, la Constanța

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni, la Giurgiu, că Șantierul Naval din municipiu ar putea avea multe contracte pe viitor întrucât s-a dat dovadă de seriozitate de-a lungul timpului, informează Agerpres.

"Din România nu doar vindem nave, ci am și început să construim nave și cred că e o mândrie pentru Giurgiu și România faptul că aici a fost relansat acest șantier și chiar s-au creat locuri de muncă. Aproape 150 de locuri de muncă au fost create în ultimul an în condițiile în care acest șantier era în pericol să se închidă cu mai mult timp în urmă", a afirmat Victor Ponta cu ocazia lansării la apă a patru nave de pescuit maritim și oceanic realizate la SC Shpyard ATG Giurgiu.

Potrivit Agerpres, navele sunt construite și echipate la cele mai înalte standarde prevăzute de legislația franceză și europeană în domeniu, având o lungime de aproximativ 25 metri fiecare, o înălțime de peste 15 metri și o greutate de 170 tone.
Acestea sunt echipate cu magazie proprie de congelare rapidă la—40 grade Celsius și după lansarea la Giurgiu vor fi puse la probe în mare, la Constanța. O astfel de navă costă aproximativ patru milioane de euro. Ele au fost realizate de Șantierul Naval Giurgiu pentru un beneficiar din Franța care a comandat 16 de astfel de nave. Lansările acestor nave se vor încheia în luna aprilie anul viitor.

La eveniment au mai fost prezenți vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin.

sursă foto: agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.