Stiri calde

Paul Andreescu, fost deţinut politic - "Este inadmisibil ca morţii noştri să nu aibă o cană cu apă" (video)

Filiala Constanţa a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România şi-a arătat nemulţumirile atât la nivel local, cât şi cele de la nivel naţional printr-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o preşedintele Paul Andreescu în cursul zilei de marţi, 25 septembrie.
 
Un prim aspect foarte important pe care l-a susţinut fostul deţinut politic este legat de sediul unde îşi desfăşoară în prezent activitatea membrii asociaţiei. Dacă după anii 1990 au avut un sediu fix în zona istorică a municipiului, după ce a fost retrocedată clădirea, negocierile cu Primăria Constanţa nu au avut succes, astfel că din 2013 asociaţia stă cu chirie într-o casă pe bulevardul Ferdinand din oraş.
 
O altă problemă pe care a expus-o primarului Decebal Făgădău care a rămas fără ecou este cea a taloanelor de călătorie pe transportul public în comun. Preşedintele AFDPR Constanţa a spus că la trei luni foştii deţinuţi trebuie să meargă să îşi reînnoiească tichetele, iar mulţi dintre aceştia sunt bătrâni. „Nu înţelegem de ce trebuie să ne deplasăm de fiecare dată când am putea să ne legitimăm cu carnetele noastre”, au spus reprezentanţii AFDPR Constanţa.
 
O altă problemă expusă de aceştia este cea a cimitirului, mai exact a zonei din cimitir destinată lor. Chiar dacă beneficiează de gratuitate conform legii, ei spun că sunt nevoiţi să plătească taxe, mici mari cum sunt ele, pentru morminte. Cimitirul se află în paragină şi nu există coşuri de gunoi, cum nu există nici măcar o sursă de apă. „Este inadmisibil ca morţii noştri să nu aibă o cană cu apă”, a spus Paul Andreescu.
 
De altfel, preşedintele AFDPR Constanţa a spus că a mai trimis o cerere de a intra în audienţă la primar, însă până în acest moment nu a existat niciun fel de răspuns.
 
La nivel naţional, tensiunile sunt îndreptate către organizaţia centrală, pe care Paul Andreescu o condamnă prin luările de poziţii inexistente faţă de actuala situaţie din România. Pentru a încerca să îndrepte acest aspect el, alături de restul foştilor deţinuţi politici de la Constanţa, au scris un protest, pe care ar fi trebuit să îl prezinte la Congresul asociaţiei care s-a desfăşurat în luna august 2018 la Alba Iulia. Aurel Şeitan urma să citească acel protest la lucrările din congres. „A citit doar un rând şi jumătate când un grup de oameni au început să huiduie. Ce s-a întâmplat apoi este inadmisibil. Pe procesul verbal încheiat după congres apare stipulat că s-a votat în unanimitate ca acel protest să nu fie citit. Adică şi cei care l-au susţinut, ai noştri de la Constanţa, ar fi votat împotrivă”, a spus Andreescu. El a spus că a înaintat o cerere prin care să se facă o erată la acel proces verbal să spună clar cum s-a întâmplat.
 
În protestul respectiv se condamnă clar acţiunile jandarmilor de la 10 august 2018, din Piaţa Victoriei şi face apel la tineri să apere libertatea şi demnitatea cucerită de către părinţii lor.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeu în aer liber despre ororile ce au avut loc în perioada 1950 - 1953 AFDPR cere sprijinul constănţenilor pentru construirea „Memorialului Canal Dunăre - Marea Neagră“!

11 Apr 2018 1376

Astăzi, la Biserica Sfânta Maria, din Constanța Conferința „Damnatio memoriae sau legitimarea prin reabilitare”. Cine o susține

23 Jul 2017 3758

Constanța. Conferință-eveniment la Biserica Sfânta Maria din zona Far

09 Jul 2017 5518

Litoral TV Drama foștilor deținuți

29 Sep 2013 1411

Lista norocoasă Acestea sunt numele care se vor în BPL-ul PDL-ului

19 Nov 2011 1116

Aceştia sunt candidaţii pentru Biroul Permanent Municipal al PDL

19 Nov 2011 1221

Aliss, Brînză sau Şandru pentru un loc Joaca de-a bileţelul din mână în mână pentru fostul de prim-vicepreşedinte al BPL

19 Nov 2011 734

Cinci candidaţi pentru postul de prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL

05 Nov 2011 869

In amintirea lor (video)

10 Mar 2011 1449