Pelerinaj la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei din Constanța

 
Pelerinaj cu peste 10.000 de credincioşi, astăzi, la mănăstirea ce poartă hramul Sfântului Apostol Andrei din comuna constănţeană Ion Corvin, Sfânta Liturghie fiind oficiată de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, împreună cu un sobor format din episcopi din ţară şi de peste hotare, relateayă romanialiberă.ro.

Sute de pelerini din întreaga ţară au ajuns încă de aseară la mănăstirea ridicată în vecinătatea peşterii în care a stat şi s-a rugat Sfântul Apostol Andrei, din judeţul Constanţa, potrivit Mediafax. Chiar dacă a fost foarte frig și a nins, noaptea a trecut fără incidente. 

La aproximativ 80 de kilometri de Constanța, în apropierea localității Ion Corvin, se află peștera în care s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei. În anii 1930 cunoscutul teolog Ioan Dinu a amenajat peștera unde a trăit Sf. Andrei. PS Chesarie Păunescu, episcopul Constanței, a sfințit acest așezământ în 23 iulie 1944. În perioada comunistă, acesta a fost desființat, dar reactivat în anul 1990. Tot atunci a devenit schit, iar trei ani mai târziu a devenit mănăstire de călugări, scrie romanialibera.ro.

Anual, pelerini din întreaga ţară poposesc la această mănăstire pentru a sta preţ de câteva minute în Peştera Sfântului Andrei şi pentru a se închina la relicvariul ce conţine o parte din moaştele Sfântului, dăruite în anul 2003 de către Mitropolia Kefaloniei din Grecia.

Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: observator.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.