Ponta la inaugurarea autostrăzii Nădlac-Arad „Pentru prima dată suntem conectați prin autostradă de UE”

 
Premierul Victor Ponta participă astăzi la inaugurarea lotului doi al autostrăzii Nădlac-Arad și la inaugurarea punctului de trecere a frontierei Nădlac 2, informează B1 TV. 

În acest context, premierul a declarat că în acest an se vor da în folosință loturile de autostradă până la Logoj și că din 2016, din Ungaria și până dincolo de Sibiu se va circula pe autostradă.

„Vreau  să vă confirm că anul acesta se dau în folosință loturile până la Lugoj și lotul unu, după Lugoj, iar anul viitor, din Ungaria până dincolo de Sibiu vom merge pe autostradă. Bucata cea mai grea și mai importantă, și anume Sibiu - București, a fost aprobată ieri, este pe primul loc în proiectele de infrastructură rutieră, finanțate de Comisia Europeană. S-au finalizat și contestațiile și parctic s-a început lucrul la studiul de fezabilitate”, a declarat Victor Ponta. 

„În aceste condiții, cred că sunt 24 de ore extrem de importante, pentru faptul că ieri, poate au fost alte subiecte politice, dar cel mai important subiect pentru România este faptul că de ieri avem la dispoziție, semnat, aprobat, 12 miliarde de euro pentru infrastructura din România, iar de azi, prima dată, în istoria noastră, suntem și noi conectați prin autostradă de Uniunea Europeană.  În aceste condiții, vreau să rămânem acest Guvern, nu doar cu faptul că am dat pensii, salarii, că am scazut TVA, ci că, în sfârșit, după 25 de ani se fac lucruri concrete pentru infrastructura din România. Dacă reușim și acest lucru o să rămânem așa cum trebuie în istoria guvernelor”, a mai spus Ponta. 

Premierul a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor legate de faptul că președintele Klaus Iohannis a întors vineri în Parlament legea referitoare la pensiile speciale ale aleșilor. 

„O să vă dezamăgesc foarte tare, dar având în vedere că ieri nu s-a vorbit decloc în presă despre 12 miliarde de euro, s-a vorbit despre altceva pentru că eu am vorbiot despre altceva. Azi nu mai fac greșeala asta, azi vă vorbesc numai de infrstructură ca să fiți obligați să vorbiți despre ce e important și anume despre autostăzi pentru oamenii din țara asta. După care, de luni, ne întoarcem la subiectele politice”, a mai spus Ponta. 



Sursa: B1 TV
Sursa foto: România TV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Statul român nu va plăti nicio despăgubire

09 Mar 2024 591

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 943

Fostul premier Victor Ponta, achitat definitiv în dosarul care a dus la demisia sa din fruntea PSD și, ulterior, din funcția de prim ministru

28 Dec 2023 897

Victor Ponta, reales președinte al Pro România

25 Nov 2023 992

Victor Ponta este noul consilier al premierului. Prima reacție după numire

18 Aug 2023 1486

Fostul ministru, Victor Paul Dobre nu-l va mai consilia pe președintele CJ Constanța (DOCUMENT)

26 Jun 2023 1445

Fostul ministru, Victor Paul Dobre, consilier cu normă întreagă la cabinetului președintelui CJ Constanța (DOCUMENT)

27 May 2023 1402

Constanța Aflat în vacanță pe litoral, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a ajuns de urgență la spital. Ce s-a întâmplat

12 Aug 2021 2259

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

23 Apr 2021 2602

Un fost ministru din guvernul Ponta a devenit consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Constanța

06 Apr 2021 3424

A murit actorul Bogdan Stanoevici. Fusese confirmat cu COVID-19

12 Jan 2021 3668

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța Controversatul nou (vechi) ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu #25

25 Dec 2020 4159

Anunțul nopții în politica românească. Retragere șoc după eșecul de la parlamentare

07 Dec 2020 3325

Editorial Hai cu transparența averilor! Consilierii onorifici trebuie să-și dovedească onestitatea!

05 Dec 2020 5524

#alegeriparlamentare2020 PRO România și ALDE au fuzionat. Victor Ponta, desemnat de Congres pentru funcția de premier

08 Nov 2020 2052