Percheziţii ale poliţiştilor de frontieră în judeţul Constanţa pentru destructurarea unei reţele de falsificatori de documente de identitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au organizat un flagrant, reţinând un cetăţean român care încerca să comercializeze unui investigator sub acoperire o carte de identitate falsă şi au participat la 5 descinderi domiciliare în Constanţa şi Ovidiu pentru destructurarea unei retele de falsificatori de documente.

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au iniţiat un complex de măsuri informativ - operative în vederea depistării în flagrant a unui cetăţean român, O.Petrisor, în vârstă de 32 ani, din Constanţa, despre care se deţineau informaţii că este seful unei retele care se ocupa cu falsificarea unor documente.

Din datele obţinute de poliţiştii de frontieră a rezultat faptul că cetăţeanul O.Petrisor primea „comenzi” în vederea falsificării unor carti de identitate, documente de calatorie, certificate de inmatriculare pentru autoturisme, permise de conducere, preţul practicat de acesta fiind intre 500 de lei si 150 euro. Banii câştigaţi de acesta erau investiţi pentru achiziţionarea  unor  bijuterii din aur.

Astfel, în data de 24 martie, pe drumul european E 87, intre localitatile Constanta si Ovidiu, s-a organizat flagrantul, persoana in cauza fiind retinuta de politistii de frontiera în timp ce preda unui investigator sub acoperire o carte de identitate falsă şi primea in schimb suma 600 lei.

Tot în data de 24 martie, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie în localităţile Ovidiu şi Constanţa, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe fotografii ale unor persoane, echipamente I.T., certificate de inspecţie tehnică, certificate de înmatriculare şi tichete de inspecţie tehnică, toate purtând însemnele autorităţilor din R. Bulgaria, bijuterii din aur şi suma de 1.042 lei.

La sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au fost duse la audieri 8 persoane, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „fals material în înscrisuri oficiale ” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 320 alin.1 din C.P., „spălare de bani” prin dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 29 alin.1 din Legea 656 / 2002, iar la data de 25.03.2015, a fost dispusă de către Tribunalul Constanţa, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile faţă de O.Petrişor, celelalte persoane fiind cercetate în stare de libertate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mihaela

26 Mar, 2015 20:03

Felicitări!!!!! Și succes în continuare.

Articole asemanatoare

Droguri la Tulcea! Arestări și percheziții într-o rețea de traficanți (FOTO)

19 Jan 2024 917

Percheziții efectuate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în trei județe din țară

28 Jan 2022 1451

Percheziții la Ostrov și Lipnița A fost găsită o instalație ilegală de producere a alcoolului. S-au confiscat aproape 7 tone de alcool (VIDEO)

16 Nov 2021 5444

Autoutilitară oprită în trafic şi percheziţii în judeţul Constanţa. Ce urmăreau oamenii legii şi ce au confiscat (galerie foto)

06 May 2018 7499

Percheziții la Constanța la suspecți de contrabandă cu țigări. Polițiștii de frontieră au urmărit autoturismul unui suspect în trafic

25 Apr 2018 2066

Percheziţii la Tulcea! Polițiștii de frontieră au confiscat kilometri de plase de braconaj

21 Sep 2016 2581

Ghindăreşti Percheziţii la evazioniştii cu produse petroliere, în judeţul Constanţa (galerie foto)

22 Jul 2015 2712

Percheziţii în judeţul Constanţa, într-un dosar de spălare de bani, delapidare şi deturnare de fonduri (galerie foto)

21 Jul 2015 2604

Percheziţii într-un dosar de evaziune Autoturisme de lux, bijuterii şi bani, confiscate (galerie foto)

08 Jul 2015 2060

Percheziţii în judeţul Tulcea într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de lei

10 Apr 2015 1587