Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri de risc. Trei persoane au fost reținute (document)

La data de  15.11.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  MUSTOCEA GEORGICĂ DANIEL, LAZĂR ALEXANDRU şi  MUSTOCEA IONEL OCTAVIAN,  pentru săvârşirea infracţiunilor  de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.
 
Potrivit DIICOT, La data de 14.11.2018  procurorii  DIICOT – Structura Centrală împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat 9 percheziții domiciliare simultane, pe raza județului Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4  kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că membrii reţelei, formată din 7 persoane,  au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural,  pe raza judeţului Dâmbovița, locații unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției.  Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.
 
De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată.
 
În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice.
 
Pentru a-și spori veniturile, inculpaţii au înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat).
 
Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii rețelei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie.
 

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Faţă de inculpaţii OSTAFI MARCEL OVIDIU, IONIŢĂ ANDREESCU IONEL MIHĂIŢĂ, KELP JOHANN şi MUSTOCEA VIOREL, procurorii DIICOT– Structura Centrală   au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

 

”Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.
 
Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș”.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii DIICOT.

 Sursa foto: DIICOT
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Bărbat arestat pentru trafic internațional de droguri. Iată ce au constatat politștii

29 Mar 2024 328

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 884

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 483

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1071

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 798

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1357

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 683

SPIT Constanța cere insolvența Balcan Logistic SA! Firma, parte responsabilă civilmente într-un dosar DIICOT cu un presupus prejudiciu de 180 de milioane de euro

20 Mar 2024 695

Trei persoane reținute la Tulcea pentru trafic de droguri! Ce au stabilit procuroriii DIICOT (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 637

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 544

IGPR Acțiuni pentru combaterea criminalității organizate (VIDEO)

16 Mar 2024 416

Mihai Marius Aurel (Pitbull) și Rafte Daniel, trimiși în judecată de DIICOT

15 Mar 2024 673

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 4037

Finul lui Adrian Mutu, reținut înainte de nuntă pentru trafic de droguri

10 Mar 2024 630

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 2854