Stiri calde

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri de risc. Trei persoane au fost reținute (document)

La data de  15.11.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  MUSTOCEA GEORGICĂ DANIEL, LAZĂR ALEXANDRU şi  MUSTOCEA IONEL OCTAVIAN,  pentru săvârşirea infracţiunilor  de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.
 
Potrivit DIICOT, La data de 14.11.2018  procurorii  DIICOT – Structura Centrală împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat 9 percheziții domiciliare simultane, pe raza județului Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4  kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că membrii reţelei, formată din 7 persoane,  au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural,  pe raza judeţului Dâmbovița, locații unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției.  Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.
 
De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată.
 
În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice.
 
Pentru a-și spori veniturile, inculpaţii au înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat).
 
Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii rețelei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie.
 
Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Faţă de inculpaţii OSTAFI MARCEL OVIDIU, IONIŢĂ ANDREESCU IONEL MIHĂIŢĂ, KELP JOHANN şi MUSTOCEA VIOREL, procurorii DIICOT– Structura Centrală   au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.
 

”Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.
 
Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș”.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii DIICOT.

 Sursa foto: DIICOT
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Grupare infracțională specializată în trafic de persoane și proxenetism, destructurată

20 Mar 2019 353

Percheziții la locuințele a două persoane suspectate de trafic de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT în locuințele suspecților (galerie foto)

20 Mar 2019 385

DIICOT Percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Zeci de persoane, audiate

19 Mar 2019 377

Instanța Supremă a decis. Procesul Alinei Bica, fostă șefă DIICOT, se va rejudeca

19 Mar 2019 474

Suspecți de trafic internațional de droguri de risc, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

18 Mar 2019 286

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de procuror european din partea României

15 Mar 2019 380

DIICOT. Cultură de cannabis, descoperită în locuinţa unui bărbat

14 Mar 2019 341

Descinderi la persoane bănuite de înșelăciune. Incredibil cum acționau suspecții

12 Mar 2019 628

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute

08 Mar 2019 431

DIICOT Grupare infracțională, specializată în trafic cu droguri de risc şi mare risc, destructurată. Drogurile erau aduse din Spania

07 Mar 2019 446

Doi cetățeni francezi, cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Ce prejudiciu au cauzat

05 Mar 2019 527

Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecții

05 Mar 2019 561

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit procurorii DIICOT într-un autoturism înmatriculat în Germania (galerie foto)

05 Mar 2019 525

Procurorii din cadrul DIICOT continuă protestul împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei

04 Mar 2019 422

Editorial Ce se ascunde în spatele protestelor

28 Feb 2019 639