UPDATE Percheziţii DNA la Ministerul Educaţiei Naţionale pentru infracţiuni de corupţie

Potrivit România TV, procurorii DNA realizează percheziţii la Ministerul Educaţiei, fiind vorba de un prejudiciu de 18,5 milioane de lei.

Probleme ar fi cu proiectele POSDRU derulate de Ministerul Educaţiei Naţionale în perioada 2008-2009. Proiectele vizau integrarea persoanelor defavorizate. 

Potrivit România TV, banii au avut ajuns în buzunarele altor persoane şi nu ar fi fost cheltuiţi pentru desfăşurarea programelor POSDRU.

După analizarea probelor, ar putea avea loc şi audieri în cazul persoanelor implicate în acest dosar.

Momentan, DNA a început urmărirea penala in Rem pentru infracţiuni de corupţie.

Potrivit Mediafax, procurorii DNA ridică documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti, într-un dosar privind un proiect POSDRU.

UPDATE, ora 16.31

Vizaţi de anchete sunt oameni apropiaţi ai lui Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei.

UPDATE, ora 16.40

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că procurorii ridică documente, calculatoare și alte mijloace de stocare, iar ancheta vizează derularea proiectului POSDRU/8/2.2/S/3-ID.2194 — "Toți la grădiniță, toți în clasa I. Programe integrate pentru creșterea accesului la educație și a nivelului educațional al copiilor din comunitățile defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008-2009" — Axa prioritară 2 — "Învățare pe tot parcursul vieții", DMI 2.2 — "Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii".

Procurorii au indicii că nu există documente justificative pentru cheltuielile efectuate și pentru cererea de rambursare depusă.

De asemenea, anchetatorii au indicii că în prezent sunt refăcute documentele din acest proiect, fiind exercitate presiuni în acest sens asupra expertului Pasa Policov, de la Direcția Generală Învățământ în Limbile Minorităților.

Din echipa de management a proiectului au făcut parte Rodica Bruss (consilier), Andrea Dobrican (consilier juridic la UMFPE — Ministerul Educației), Liviu Ionuț Popescu (director la Direcția Financiar — Monitorizare OIPOSDRU), Raluca Vlădăreanu (consultant la cabinetul ministrului Educației), Rosemarie Economu (consilier juridic), Adrian Onaca (manager public), Mirabela Amarandei (consilier personal la cabinetul secretarului de stat), Ingrid Magda Roșca (consultant la cabinetul secretarului de stat), Rodica Cristian (consilier).

Sursele judiciare au mai precizat că există informații privind implicarea în acest caz a secretarului general adjunct din Ministerul Educației, Gabriel Liviu Ispas.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.