Stiri calde

Percheziții în județul Constanța la suspecți de evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune. Prejudiciul depășește un milion de euro

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat 16 percheziții, în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 5.159.000 de lei, informează IPJ Constanța. 
 
Potrivit anchetatorilor, la data de 24 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 16 percheziții, pe raza judeţului Constanţa.
 
În cauză, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziție, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a 3 societăți comerciale, din județul  Constanța.
 
La efectuatea perchezițiilor au participat 29 de polițisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanța.
 

”Din investigații, a reieșit că este vorba despre societăți tip fantomă, care au indus în eroare reprezentanți ai mai multor societăți comerciale, prin achiziționarea unor produse folosite în agricultură (îngrășăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat și nu au evidențiat în documentele financiar contabile producția agricolă obținută în aceeași perioadă, aceasta fiind comercializată în numele și pe seama altor societăți comerciale, prejuduciind în acest fel bugetul de stat și alte societăți comerciale” - au transmis reprezentanții IPJ Constanța. 

 
De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat și altor societăți comerciale este estimat la aproximativ 5.159.806 de lei.
 
6 persoane, dintre care 2 inculpați și 4 suspecți, au fost conduse și audiate la sediul IPJ Constanța, acestea fiind cercetate în stare de libertate.
 
Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța și în București. Vizați, doi bărbați suspectați de înșelăciune. Cum acționau aceștia

23 Apr 2019 353

Cultură de cannabis descoperită de polițiști în urma unor percheziții. Doi suspecți au ajuns după gratii (galerie foto)

23 Apr 2019 360

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din societăţi comerciale. Mai mulți suspecți vor fi conduși la audieri

23 Apr 2019 317

Percheziții la depozite ale unor firme de transport. Mai multe produse au fost confiscate

20 Apr 2019 392

Capturi record. Tone de tutun confiscate în prima parte a anului de polițiști. Sute de percheziții au efectuat polițiștii (galerie foto)

20 Apr 2019 369

Percheziții în Bulgaria și în România la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

19 Apr 2019 420

Percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani. Zeci de suspecți conduși la audieri

18 Apr 2019 524

Percheziții masive într-un dosar de fraudă informatică și fals informatic. Suspecții ar fi înșelat mai multe societății din UE

17 Apr 2019 465

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de substanțe psihoactive. Ce au stabilit anchetatorii

17 Apr 2019 369

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2019 420

DIICOT Doi bărbaţi, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri de risc. Ce alte acuzaţii li se mai aduc

15 Apr 2019 420

Percheziţii într-un dosar de furt calificat. Mai multe persoane, audiate

15 Apr 2019 411

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

11 Apr 2019 497

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

10 Apr 2019 342

Autorul unei amenințări cu rachete asupra unei fundații, identificat de procurori. A fost întocmit dosar penal

10 Apr 2019 284