Stiri calde

Percheziții în județul Constanța la suspecți de evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune. Prejudiciul depășește un milion de euro

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat 16 percheziții, în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 5.159.000 de lei, informează IPJ Constanța. 
 
Potrivit anchetatorilor, la data de 24 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 16 percheziții, pe raza judeţului Constanţa.
 
În cauză, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziție, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a 3 societăți comerciale, din județul  Constanța.
 
La efectuatea perchezițiilor au participat 29 de polițisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanța.
 

”Din investigații, a reieșit că este vorba despre societăți tip fantomă, care au indus în eroare reprezentanți ai mai multor societăți comerciale, prin achiziționarea unor produse folosite în agricultură (îngrășăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat și nu au evidențiat în documentele financiar contabile producția agricolă obținută în aceeași perioadă, aceasta fiind comercializată în numele și pe seama altor societăți comerciale, prejuduciind în acest fel bugetul de stat și alte societăți comerciale” - au transmis reprezentanții IPJ Constanța. 

 
De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat și altor societăți comerciale este estimat la aproximativ 5.159.806 de lei.
 
6 persoane, dintre care 2 inculpați și 4 suspecți, au fost conduse și audiate la sediul IPJ Constanța, acestea fiind cercetate în stare de libertate.
 
Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 834

Percheziții la locuințele unor suspecți de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy“(document)

16 Jan 2019 782

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 338

Infracțiuni economice, cercetate de polițiști. Ce au constatat

12 Jan 2019 321

Percheziții la Constanța la suspecți de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto+ document)

07 Jan 2019 787

Se caută specialist în domeniul percheziţiilor informatice în Parchetul Curţii de Apel Constanţa

07 Jan 2019 440

Percheziţii la persoane suspectate că deţineau şi vindeau ilegal articole pirotehnice. Ce au confiscat poliţiştii

29 Dec 2018 369

Acțiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

28 Dec 2018 310

Percheziții la locuințele unor suspecți de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în casele persoanelor vizate de cercetări

27 Dec 2018 433

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Cinci persoane au fost reținute

20 Dec 2018 1021

Percheziții la suspecți de furt calificat din depozitele unor societăţi comerciale precum şi din tiruri aflate în mers

20 Dec 2018 347

Percheziţii în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu ţigări

18 Dec 2018 409

Mai multe persoane arestate pentru trafic de droguri de risc. Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor (galerie foto)

14 Dec 2018 502

Percheziții la Constanța. A fost destructurată o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu, peste 2 milioane de euro

14 Dec 2018 469

Percheziții ale polițiștilor de frontieră la Constanța. Vizați, suspecți de contrabandă. Ce au găsit anchetatorii în locuințele suspecților(galerie foto)

14 Dec 2018 445