Stiri calde

Percheziţii în Tulcea cu sprijinul BCCO Constanţa. Inculpaţii vindeau o „substanţă psihoactivă nouă” ce poate duce la deces

Ieri, procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea şi BCCO Constanţa, au efectuat zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Tulcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
La aceeaşi dată s-a dispus reţinerea inculpaţilor M. E., O.I. şi V. A., pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, precum  şi a inculpaţilor I. D., M. I. şi S.D., pentru comiterea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar astăzi dosarul a fost înaintat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate patru plicuri cu fragmente vegetale mărunțite, aproximativ 40 de grame de fragmente de vegetale mărunțite, suspecte a fi substanțe etnobotanice, 54 de plicuri autosigilante goale, noi, precum și telefoane mobile și cartele telefonice. De asemenea, au fost ridicați peste 2.000 de lei, un pistol airsoft, susceptibil a fi deținut ilegal, precum și alte mijloace materiale de probă.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016, inculpaţii M. E., O.I. şi V. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul efectuării, fără drept, de operaţiuni cu produse  susceptibile de a avea  efecte psihoactive şi au comercializat astfel de produse mai multor tineri de pe raza municipilui  Tulcea, iar inculpaţii I. D., M. I. şi S.D. au comercializat aceste produse tinerilor din aceeaşi localitate”, conform DIICOT.
 
„În urma analizelor de laborator, s-a constatat faptul că în produsele vândute de către inculpaţi s-a pus în evidenţă MDMB-CHMICA (care face parte din clasa cannabinoizilor sintetici considerată „substanţă psihoactivă nouă” în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2014 al EMCDDA/Europol). Printre efectele psihologice şi fiziologice ale acestor substanţe se enumeră următoarele: degradează scoarţa cerebrală mai rapid decât heroina; creează dependenţă fizică şi psihică, probleme cu somnul; produc schimbări de temperament; conduc la  comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, comă şi chiar deces”, precizează DIICOT.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

25 Apr 2019 222

DIICOT Bărbat, reținut pentru trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit anchetatorii în locuința acestuia

19 Apr 2019 415

Cetățean iordanian reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane. Cum acționa suspectul

19 Apr 2019 309

Percheziții în Bulgaria și în România la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

19 Apr 2019 418

Grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, destructurat de procurorii DIICOT. Cum operau suspecții

18 Apr 2019 418

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de substanțe psihoactive. Ce au stabilit anchetatorii

17 Apr 2019 369

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2019 420

DIICOT Doi bărbaţi, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri de risc. Ce alte acuzaţii li se mai aduc

15 Apr 2019 420

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

11 Apr 2019 496

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

10 Apr 2019 339

Autorul unei amenințări cu rachete asupra unei fundații, identificat de procurori. A fost întocmit dosar penal

10 Apr 2019 282

Droguri periculoase găsite pe litoral. Operațiunea de căutare a pachetelor, continuă. Câte kg de droguri au fost găsite în ultimele zile (galerie foto)

08 Apr 2019 1521

Traseul drogurilor din Marea Neagră Litoralul românesc, în centrul atenţiei internaţionale. Plajele, pline de cocaină pură! (galerie foto + video)

08 Apr 2019 3724

Un nou pachet cu droguri, găsit pe plaja din 23 August, judeţul Constanţa

07 Apr 2019 629

Ce facem noi dacă găsim nişte droguri, pe plajă, de la Vadu la Vama Veche? Le predăm! Forţe de poliţie, DIICOT, anchetatori, le caută (galerie foto)

06 Apr 2019 2177