Percheziţii la braconierii din Delta Dunării

Aproape 1.400 de kilograme de peşte, sute de plase de pescuit şi obiecte folosite pentru pescuit și vânătoare au fost ridicate de polițiștii Deltei Dunării, în vederea confiscării, în urma unor acţiuni desfăşurate în județul Tulcea. 
 
Conform Biroului de presă al Poliţiei Române, la data de 1 aprilie, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Poliție “Delta Dunării” au efectuat 4 percheziții, pe raza județului Tulcea (3 domiciliare și una la sediul unei societăți comerciale), la persoane bănuite de braconaj piscicol și cinegetic. De asemenea, au fost controlate 6 ambarcațiuni.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.379 de kilograme de pește proaspăt, de diferite specii, un autovehicul, un motor, 6 vinitire de baltă, un postrovol (unealtă de perscuit interzisă), peste 150 de setci monofilament și fir textil, în lungime totală de 8.000 de metri, precum și obiecte confecționate special pentru braconaj cinegetic. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 60.000 de lei.
 
La sediul unei societății comerciale, din județul Tulcea, au fost găsite 900 de kilograme de pește proaspăt, de diferite specii, pentru care administratorul și gestionarul firmei nu au putut justifica proveniența legală.
 
În alt caz, la domiciliul a două persoane, din localitatea Mila, au fost descoperite 100 de kilograme de pește proaspăt, de diferite specii, susceptibil a proveni din braconaj piscicol, 70 de kilograme de vânat (misteț, gâscă sălbatică, rață sălbatică), susceptibil a proveni din braconaj cinegetic, peste 150 de obiecte de pescuit, tip setci monofilament ori destinate braconajului cinegetic și un motor de ambarcațiune, susceptibil a proveni din furt.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.