Percheziţii la membrii unei grupări specializate în cămătărie, şantaj şi proxenetism

 
La această oră, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa efectuează 29 de percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale specializate în cămătărie, şantaj şi proxenetism. De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite.

Astăzi, 200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, descind la 29 de locuinţe ale membrilor unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni contra persoanei.

De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.

La activităţi participă şi 90 de luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013- mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.

În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă.

De asemenea, aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior,  le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Departamentului de Informații și Protecție Internă şi al Serviciului Român de Informații.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.