Percheziții la Studiourile MediaPro Oamenii lui Adrian Sîrbu, reținuți pentru evaziune fiscală

În urma percheziţiilor efectuate de procurori de la Parchetul Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, care au vizat şi studiourile MediaPro din Buftea, ale omului de afaceri Adrian Sîrbu, au fost reținute astăzi unsprezece persoane, cu propunerea de arestare prevnetivă. Inculpați sunt următorii: Tudorel Bilciurescu, Valentin Şoachete, Silviu Ştefan Dorobanţu, Roxana Petchi, Ion Tudor, Mihai Vişinescu, Dan Cristian Răileanu, Răzvan Adrian Răduţiu, Vlad Ioan Panaitescu, Elena Calapereanu şi Puiu Prescure, transmite România Tv.

Potrivit România Tv, procurorii afirmă că, în perioada 2009 - 2014, oamenii lui Adrian Sîrbu au conceput şi implementat mai multe circuite financiare în scopul fraudării bugetului de stat, precum şi al spălării şi reciclării sumelor de bani provenind din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.

În acest caz vorbim de un prejudiciu adus bugetului de stat estimat la suma de 1.500.000 euro. Pe de altă parte sumele supuse procesului de spălare a banilor se ridică la aproximativ 10.000.000 euro.

Pentru recuperarea prejudicului, bunurilor imobile şi mobile ale inculpaţilor au fost puse sub sechestru.
Reprezentanții Studiourilor MediaPro au anunţat că vor colabora deplin cu autorităţile în acest dosar, mai transmite Romania Tv.

sursă foto: bufteni.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.