Stiri calde

Percheziții la suspecți de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani. Cum acționau suspecții

La această oră, poliţiştii din Bihor efectuează 28 de percheziții, în patru județe și în municipiul București, la sediile unor firme și locuințele unor persoane bănuite de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Prejudiciul total cauzat prin operaţiunile ilicite este estimat la 8.000.000 de lei.
 
Potrivit Poliției Române, vineri, 9 noiembrie a.c., polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează 28 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Bihor, Arad, Ilfov, Prahova şi în municipiul Bucureşti, la domiciliul unor persoane fizice și la sediul unor persoane juridice, pentru a documenta activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.
 
Cercetările efectuate au relevat faptul că, în perioada 2014 - prezent, 14 persoane care aveau calitatea de reprezentanţi de drept și de fapt a 21 de societăţi comerciale ar fi pus la punct un circuit comercial și financiar bancar fictiv, în domeniul achiziționării de bunuri din spațiul intracomunitar precum și extracomunitar (China), servicii de call center și servicii de promovare și vânzare a produselor pe piața internă.
 
În lanţul evazionist ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, care ar fi asigurat intermedierea scriptică între societățile furnizoare și agenții economici reali, în vederea supradimensionării cheltuielilor și pentru acumularea obligațiilor fiscale în sarcina societăților de sacrificiu, prin transferarea responsabilității achitării TVA și a impozitului pe profit de la societățile beneficiare reale la societățile cu comportament de tip „fantomă”.
 
Astfel, în perioada menționată ar fi fost comercializate produse și servicii în valoare de peste 30.000.000 de lei, în scopul eludării de către societățile beneficiare a taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, reprezentând TVA și impozit pe profit. 
 
Prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului prin aceste operaţiuni fictive este estimat la 8.000.000 de lei.
 
La finalizarea perchezițiilor, 14 persoane urmează a fi conduse în vederea audierilor la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în baza unor mandate de aducere.
 

”Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu participarea a peste 100 de poliţişti din cadrul Poliției Capitalei, inspectoratelor de poliţie judeţene Bihor, Arad, Ilfov şi Prahova,  luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bihor şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor” - au mai transmis reprezentanții Polițșeii Române. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grup infracțional internațional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, destructurat de polițiști

12 Jul 2019 511

Percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigări (galerie foto)

12 Jul 2019 391

Percheziţii la persoane bănuite de furt calificat de produse petroliere. Ce valoare are prejudiciul

10 Jul 2019 431

Percheziții la locuinţele unor persoane bănuite de ameninţare şi violare de domiciliu

09 Jul 2019 525

Percheziții la mai multe persoane bănuite de săvârşirea de furturi din autoturisme. Ce valoare are prejudiciul

09 Jul 2019 352

Percheziții DIICOT în mai multe orașe din țară. Vizați, suspecți de trafic de droguri de mare risc (galerie foto)

05 Jul 2019 550

Poliţiştii de la transporturi Constanța, în sprijinul colegilor care efectuează percheziţii la o mare companie aeriană din ţară

02 Jul 2019 553

DIICOT Grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiuni de furt calificat, destructurat

26 Jun 2019 663

DIICOT Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

25 Jun 2019 1071

Percheziții într-un dosar penal de contrabandă. Ce au găsit anchetatorii în locuințele suspecților (video)

24 Jun 2019 680

Amplă operațiune europeană pentru destructurarea unei grupări ce se ocupa cu fabricarea și traficul de droguri

21 Jun 2019 550

Zeci de kg de tutun confiscate de polițiști într-un dosar de infracțiuni economice. Trei persoane au fost reținute (video)

21 Jun 2019 527

Suspecți de trafic de droguri prinși în flagrant de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele acestora

21 Jun 2019 608

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări. Mai multe persoane, audiate

20 Jun 2019 992

UPDATE IPJ Constanța. 16 persoane, reținute în cazul tonelor de pește stricat, confiscate pe teritoriul României

20 Jun 2019 1326