Stiri calde

Percheziții la suspecți de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani. Cum acționau suspecții

La această oră, poliţiştii din Bihor efectuează 28 de percheziții, în patru județe și în municipiul București, la sediile unor firme și locuințele unor persoane bănuite de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Prejudiciul total cauzat prin operaţiunile ilicite este estimat la 8.000.000 de lei.
 
Potrivit Poliției Române, vineri, 9 noiembrie a.c., polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează 28 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Bihor, Arad, Ilfov, Prahova şi în municipiul Bucureşti, la domiciliul unor persoane fizice și la sediul unor persoane juridice, pentru a documenta activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.
 
Cercetările efectuate au relevat faptul că, în perioada 2014 - prezent, 14 persoane care aveau calitatea de reprezentanţi de drept și de fapt a 21 de societăţi comerciale ar fi pus la punct un circuit comercial și financiar bancar fictiv, în domeniul achiziționării de bunuri din spațiul intracomunitar precum și extracomunitar (China), servicii de call center și servicii de promovare și vânzare a produselor pe piața internă.
 
În lanţul evazionist ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, care ar fi asigurat intermedierea scriptică între societățile furnizoare și agenții economici reali, în vederea supradimensionării cheltuielilor și pentru acumularea obligațiilor fiscale în sarcina societăților de sacrificiu, prin transferarea responsabilității achitării TVA și a impozitului pe profit de la societățile beneficiare reale la societățile cu comportament de tip „fantomă”.
 
Astfel, în perioada menționată ar fi fost comercializate produse și servicii în valoare de peste 30.000.000 de lei, în scopul eludării de către societățile beneficiare a taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, reprezentând TVA și impozit pe profit. 
 
Prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului prin aceste operaţiuni fictive este estimat la 8.000.000 de lei.
 
La finalizarea perchezițiilor, 14 persoane urmează a fi conduse în vederea audierilor la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în baza unor mandate de aducere.
 

”Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu participarea a peste 100 de poliţişti din cadrul Poliției Capitalei, inspectoratelor de poliţie judeţene Bihor, Arad, Ilfov şi Prahova,  luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bihor şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor” - au mai transmis reprezentanții Polițșeii Române. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Blaj-Alba Iulia. Constănțean acuzat de înşelăciune cu cereale. Cine este

21 Feb 2019 727

Femeie suspectată că a exercitat ilegal profesia de medic estetician. Ce au stabilit anchetatorii (galerie foto)

21 Feb 2019 643

Percheziţii la persoane bănuite de camătă. Ce s-a constatat (galerie foto)

19 Feb 2019 444

Poliţia Română şi DIICOT, percheziţii Au fost indisponibilizate peste 30 de kilograme de droguri, bani falși și echipamente IT

10 Feb 2019 392

Percheziții la suspecți de furturi din locuințe. Trei persoane vor fi conduse la audieri

07 Feb 2019 316

Flagrant pentru prinderea unui bărbat suspectat de trafic de cocaină. Ce au stabilit anchetatorii

06 Feb 2019 378

Percheziții ale polițiștilor și procurorilor DIICOT la persoane bănuite de contrabandă cu țigări (galerie foto)

04 Feb 2019 447

Mai multe percheziții au avut loc la suspecți de infracțiuni economice într-o săptămână. Zeci de persoane au ajuns după gratii

03 Feb 2019 385

Tânără șantajată de un fost iubit cu imagini compromițătoare. Suspectul, prins în flagrant de procurori

01 Feb 2019 776

Grup infracţional organizat specializat în proxenetism, destructurat la Constanța. Cum acționau suspecții

01 Feb 2019 740

Percheziții la persoane bănuite de furt și braconaj piscicol. Mai multe persoane au fost reținute de polițiști (video)

31 Jan 2019 394

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală. Prejudiciul depășește un milion de euro. Ce au stabilit anchetatorii

31 Jan 2019 466

Percheziții la sediul ROMATSA. Un secretar de stat din Ministerul Transporturilor condus la audieri

29 Jan 2019 355

Grupare infracțională specializată în trafic de minori şi trafic de persoane, destructurată de procurorii DIICOT. Cum acționau suspecții

29 Jan 2019 488

Percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

27 Jan 2019 409