Percheziții la suspecți de înșelăciune prin vânzarea de autoturisme. Cum acționau suspecții

Marţi, 30 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic, prejudiciul creat fiind estimat la 40.000 de euro.
 
Potrivit Poliției Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2014 – până în prezent, prin intermediul unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate leasingul operaţional, ar fi înşelat mai multe persoane fizice și juridice, oferindu-le spre vânzare autoturisme cu kilometrajul modificat.
 
Astfel, după ce recuperau autovehiculele de la utilizatorii care nu achitau contravaloarea ratelor lunare, modificau sistemul informatic al computerului de bord,  iar ulterior vindeau autoturismele în cauză cu sume mai mari decât valoarea acestora raportate la kilometrajul real, înşelând astfel peste 40 de persoane vătămate.
 
Totodată, bănuiţii, cu sprijinul unor service-uri auto, ar fi fraudat mai multe societăţi de asigurare, prin prisma provocării unor avarii suplimentare asupra caroseriei autoturismelor recuperate, pentru obţinerea unor dosare de daună cu valoare mai mare, în vederea cosmetizării autovehiculelor respective, scopul final fiind obţinerea unui preţ mai mare la revânzarea acestora.
 
La data de 30 octombrie a.c. au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, persoanele implicate fiind conduse pentru audieri la sediul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals informatic, înşelăciune privind asigurările, fals în declaraţii şi uz de fals.
 

”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 349

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 861

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 545

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 797

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 550

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1346

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 682

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6962

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 784

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 470

Percheziții în București și trei județe din țară! Președintele FC Rapid, Daniel Niculae, adus la audieri

14 Mar 2024 530

Percheziții într-un caz de corupție și fals! Bănuiții sunt cercetați pentru însușirea nelegală a unor bunuri imobile, aparținând unor persoane decedate

13 Mar 2024 624

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 547

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1309