Stiri calde

Percheziții la suspecți de trafic de droguri. Mai multe suspecte cercetate. Drogurile erau comandate pe internet („dark net”)

La data de 11.07.2018 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au efectuat un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu (20 de percheziţii) şi a municipiului Cluj-Napoca (4 percheziţii),  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea  unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, efectuare de operaţiuni  cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic internaţional de droguri de risc şi  trafic internaţional de droguri de mare risc, informează DIICOT. 
 
În  cauză există suspiciunea rezonabilă  că începând cu anul 2016, la nivelul judeţului Sibiu s-a constituit  o grupare infracţională ce a avut ca iniţiator o persoană cunoscută şi anterior cu preocupări pe linia traficului de substanţe cu efect psihoactiv,  grupare ce avea ca scop traficul de substanţe stupefiante şi  acapararea „pieţei” de „etnobotanice”  din municipiul Sibiu.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că, persoanele cercetate se aprovizionau cu substanţe stupefiante din afara ţării, pe care le comandau cel mai probabil pe internet („dark net”) şi care le erau livrate în România prin intermediul serviciilor poştale şi al firmelor de curierat (în acest sens fiind şi interceptat un colet cu cananbis).
 
De regulă substanţele stupefiante erau procurate de către iniţiatorul grupării infracţionale şi apoi vândute prin intermediul celorlalţi membrii ai grupării sau direct către consumatori, ori chiar alţi dealeri, nu numai din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele învecinate.
 
Membrii grupării aveau ca loc de întâlnire şi planificare a activităţilor infracţionale două baruri situate în acelaşi imobil din municipiul Sibiu (de unde se făcea şi distribuţie a substanţelor stupefiante), administrate de către unul dintre membrii grupării.
 
În rândul consumatorilor de droguri a devenit de notorietate faptul că barurile respective, unde se strângeau membrii grupării,   erau folosite  și pentru tranzacționarea drogurilor, distribuția făcându-se inclusiv prin intermediul barmanilor de serviciu.
 
Potrivit DIICOT, liderii grupării  erau cunoscuţi având accese de violenţă fizică deosebită, folosind în special arme albe – cuţit, accese de violenţă îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanţe stupefiante,  dar şi împotriva altor persoane cu care nu aveau legătură pe această linie a traficului de droguri, motivat de faptului că fac parte dintr-un grup infracţional (în prezent unul dintre lideri fiind suspectat inclusiv de comiterea unei tentative de omor, iar un altul, pe parcursul cercetărilor a fost arestat preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea unei infracţiuni de omor, fără legătură cu traficul de droguri).
 
Liderii grupării infracţionale exercitau presiuni atât asupra consumatorilor cât și asupra altor dealeri cu scopul de a obține sume de bani datorate/impuse.
 
Astfel au fost reţinute cazuri când le era impus consumatorilor să cumpere cantități mai mari de substanţe cu efect psihoactiv decât cele pe care aceştia le solicitau sau chiar nesolicitate, fiindu-le cerute apoi sume mai mari de bani decât cele convenite, forțându-i să le plătească cât mai repede, altfel stabilindu-le penalități.
 
Conform DIICOT, în cazul în care aceștia nu reușeau să plătească la timp, recurgeau la amenințări și chiar la violențe fizice, fiind date că iniţiatorul grupării, pe acest fond, la începutul anului 2018 a fost implicat într-un incident petrecut în zona Pieței Cibin din municipiul Sibiu când acesta a înjunghiat o persoană încă neidentificată cu exactitate până în prezent (fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă, după acordarea acestora, a părăsit unitatea medicală înainte de sosirea organelor de poliţie).
 
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri electronice, bani și diferite cantități de masă vegetală susceptibilă să conțină substanțe cu efect psihoactiv.
 
Până în acest moment au fost identificaţi un  număr de 15 suspecţi care fac parte din gruparea infracţională sau cu legături strânse cu aceasta şi faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.
 
În cursul zilei de azi, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu urmează a fi aduse peste 60 de persoane, în vederea audierii, urmând a se lua măsurile care se impun.
 
Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Activităţile au fost efectuate cu sprijinul S.C.C.O. Hunedoara, S.C.C.O. Vâlcea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Târgu-Mureș și B.C.C.O. Brașov, I.P.J. Sibiu, Centrului Chinologic Sibiu, al luptătorilor S.A.S. din țară, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Sibiu.
 

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” - au transmis procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe percheziții au fost efectuate, săptămâna trecută, la Constanța. Firme, cercetate pentru evaziune fiscală

22 Jul 2018 656

Percheziții în județul Constanța, la suspecți de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la 7.000.000 de lei

20 Jul 2018 586

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Suspecți din județul Constanța, conduși la audieri

19 Jul 2018 432

Percheziţiile efectuate de procurorii Parchetului General au loc la Fondul de Garantare a Creditelor. Au legătură cu programul „Prima casă''

19 Jul 2018 315

Percheziții la o instutuție publică într-un dosar de fapte de corupție. Un militar, printre suspecți

19 Jul 2018 1358

Constanța. Percheziții la locuințele unor suspecți, bănuiți de operațiuni cu substanțe interzise pe litoral

18 Jul 2018 1541

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și braconaj

16 Jul 2018 366

Trei persoane, reţinute de procurorii DIICOT în dosarul cocainei pentru VIP-uri. Mai multe vedete au fost audiate

13 Jul 2018 879

Adolescenți suspectați de furt. Ar fi furat console şi jocuri video dintr-un magazin. Polițiștii au făcut percheziții

11 Jul 2018 211

DGA. Zeci de percheziţii la sediile unor firme şi la domiciliile unor funcţionari publici

11 Jul 2018 573

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări. Mai multe persoane au fost reținute. Mii de țigări confiscate

06 Jul 2018 730

Se întâmplă acum! Peste 250 de polițiști, dislocați pentru descinderi în București și în trei județe din țară

05 Jul 2018 2359

DIICOT. Descinderi masive în trei județe din România și 16 percheziții în Germania, pentru anihilarea unui grup infracțional organizat. Peste 50 de familii cu copii mici, grav afectate!

04 Jul 2018 548

Percheziții la suspecți de infracțiuni economice. Zeci de persoane, cercetate de polițiști

01 Jul 2018 512

Percheziții la suspecți de trafic de droguri. Trei persoane, printre care și un minor, au fost reținute

22 Jun 2018 1214

Descinderi la instituţii publice şi societăţi într-un dosar de dare și luare de mită. Vizată şi o firmă de pompe funebre

21 Jun 2018 813

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciu de 8 milioane de lei

21 Jun 2018 769

Percheziţii de amploare în Constanţa şi alte judeţe, într-un dosar privind înşelăciuni prin Metoda "Accidentul"

21 Jun 2018 500

Constanţa. Opt suspecţi reţinuţi de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța. Sunt suspectaţi de furt calificat

20 Jun 2018 855

Descinderi de amploare la Medgidia. Combustibil sustras din tancurile petroliere ale navelor ce tranzitau Dunărea şi vândut unui cetăţean bulgar

20 Jun 2018 848

Percheziţii la suspecţi de trafic de droguri de risc. Mai multe persoane au fost conduse la audieri

20 Jun 2018 467

Percheziţii în trei judeţe din ţară la suspecţi de contrabandă cu ţigări. Ce au stabilit anchetatorii în urma cercetărilor

20 Jun 2018 364

Polițiștii din județul Vrancea fac astăzi numeroase percheziții la domiciliu. Iată de ce

20 Jun 2018 363

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul deșeurilor reciclabile

20 Jun 2018 479

Percheziţii în judeţele Constanţa şi Tulcea, la o grupare specializată în furturi din societăți comerciale şi locuinţe (galerie foto+video)

20 Jun 2018 1414

Percheziţii într-un dosar privind deturnarea licitațiilor publice. Mai multe persoane, conduse la audieri

19 Jun 2018 512

IGPRPercheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe. Cinci suspecţi, conduşi la audieri

19 Jun 2018 361

Constanţa. Tone de combustibil sustrase din rezervoarele navelor ce tranzitează fluviul Dunărea. Mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi

18 Jun 2018 3484

Percheziţii ale procurorilor DIICOT în mai multe judeţe. Vizaţi au fost suspecţii de contrabandă cu ţigări

18 Jun 2018 450

Percheziţii în judeţul Constanţa la suspecţi de contrabandă cu ţigări. Ce au descoperit poliţiştii în urma descinderilor

17 Jun 2018 1426

DIICOT. Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Ce au constatat procurorii (galerie foto)

16 Jun 2018 1378

Descinderi la Constanța și în alte patru județe din țară într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Cum acționau suspecții

14 Jun 2018 997

UPDATE. Percheziții în sediul Ministerului Transporturilor într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual

14 Jun 2018 497

Percheziții la suspecți de tâlhărie și furt. Suspecții intrau în locuințele victimelor pentru efectuarea unor „verificări la instalația de gaz”

13 Jun 2018 806

Adolescentă sechestrată și obligată să muncească de doi suspecți. Cât a durat calvarul victimei

12 Jun 2018 1775

Descinderi la suspecți de operațiuni financiare frauduloase cu carduri. Ce au stabilit anchetatorii

06 Jun 2018 718

Percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional, specializat în traficul de migranți. Serviciul Imigrări Constanța a participat la anchetă (galerie foto)

06 Jun 2018 395

Gălăţean reţinut de poliţie, pentru evaziune fiscală. Care este prejudiciul

06 Jun 2018 424

Peste 20 de percheziţii în Bucureşti şi Călăraşi! Iată de ce!

06 Jun 2018 348

DIICOT. Percheziţii masive pentru destructurarea unei reţele de traficanţi. Victimele racolate din mai multe judeţe inclusiv Constanţa (document)

06 Jun 2018 1568

Percheziţii la persoane bănuite de furturi. Opt suspecţi, conduşi la audieri

06 Jun 2018 322

DIICOT. Percheziţii în mai multe judeţe într-un dosar de proxenetism. Suspecţii operau în Marea Britanie

30 May 2018 968

Caz șocant. O fetiță de 10 ani ar fi fost agresată sexual de profesorul de chitară. Polițiștii fac percheziții la locuința suspectului

25 May 2018 1032

Percheziții la persoane bănuite de furturi din tiruri. Zeci de persoane conduse la audieri

24 May 2018 478

Zeci de percheziții, în dosare de evaziune fiscală, divulgare de informaţii şi abuz în serviciu

22 May 2018 1175

DNA, zeci de percheziţii în Constanţa! Cine a fost condamnat ieri

22 May 2018 3620

Giurgiu. Percheziţii la persoane bănuite de furt din autoturisme prin metoda "înţepare roţi"

21 May 2018 419

Droguri, vândute la discreție într-un cămin din Timișoara

20 May 2018 658

Zeci de percheziții au avut loc în ultima săptămână la suspecți de infracțiuni economice. Descinderi au fost și la Constanța

19 May 2018 1576

IGPR. Peste 100 de percheziții în dosare de infracțiuni economice, efectuate în ultima săptămână

19 May 2018 1273