Stiri calde

Percheziţii la suspecţi de trafic de droguri. Un câine poliţist a descoperit substanţe interzise. Unde erau ascunse de suspecţi

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Covasna, ajutați de câinele polițist JEF, au ridicat aproape jumătate de kilogram de substanțe vegetale, în urma unor percheziții. JEF este cel care a detectat un borcan cu droguri, ascuns într-o fantă din perete.
  
La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna au efectuat, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Covasna, nouă percheziţii, la locuinţele şi reşedinţele a șase persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri de risc și mare risc.
  
Din cercetări a reieșit că șase bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani, toți din județul Covasna, în perioada septembrie – noiembrie 2017, ar fi avut preocupări de natura traficului şi consumului ilicit de droguri de risc și mare risc.
 
 În urma percheziţiilor au fost ridicate 424 de grame fragmente vegetale, un comprimat de culoare albastră, 2 laptop-uri, 3 telefoane mobile și o tabletă.
 
 Aport decisiv în descoperirea substanțelor vegetale l-a avut câinele de serviciu ”JEF”, de la Centrul Chinologic Sibiu, specializat în depistarea substanțelor stupefiante.
 
 Câinele JEF, este de 7 ani în slujba legii. Cariera lui, de câine polițist ”antidrog”, a început la 6 luni. Întreaga sa viață a fost pregătit ca și câine specializat în detectarea stupefiantelor, participând, alături de conductorul său, la zeci de misiuni.
 
Este meritul său pentru găsirea, de lungul timpului, a zeci de kilograme de droguri, ținute de consumatori ori traficanți în cele mai ascunse locuri.
 
Abilitățile sale l-au adus și în fruntea pe podiumului la concursuri de dresaj pentru detectare stupefiante, fiind campion național.
 
Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, pentru audieri. Două dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore. Pentru 3 a fost dispusă măsura controlului judiaciar, urmând ca în cursul zilei de astăzi o altă persoană să fie prezentată Tribunalului Covasna, cu propunere de arestare preventivă.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu a drogurilor de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT. Bărbați, reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Au fost prinși în flagrant de polițiștii Antidrog

19 Jan 2019 289

Flagrant, organizat în vama Borș. Polițiștii și procurorii au depistat mai mulți suspecți de trafic de droguri (video)

18 Jan 2019 224

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 861

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 344

Trimis în judecată de DIICOT Un tânăr din Constanţa, condamnat pentru trafic de droguri

10 Jan 2019 489

DIICOT. Bărbat bănuit de trafic internaţional de droguri de mare risc, reţinut (document)

08 Jan 2019 416

Percheziții la Constanța la suspecți de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto+ document)

07 Jan 2019 791

Acțiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

28 Dec 2018 312

DIICOT. Jandarm, reținut pentru trafic de droguri de mare risc (document)

19 Dec 2018 2297

Cantitate uriașă de droguri, distrusă de poliție

15 Dec 2018 368

Mai multe persoane arestate pentru trafic de droguri de risc. Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor (galerie foto)

14 Dec 2018 505

Bărbat din Mangalia, depistat în flagrant delict, în timp ce încerca să vândă droguri (galerie foto)

13 Dec 2018 527

Tânăr, prins în flagrant în timp ce vindea cannabis. Bărbatul a fost reţinut

07 Dec 2018 426

Tulcean, prins în flagrant delict cu sute de grame de cocaină. Percheziții domiciliare și la Constanța (galerie foto)

03 Dec 2018 1909

Constanţa. Fragmente de substanţă vegetală, descoperite în geaca unui adolescent de 16 ani

03 Dec 2018 306