Stiri calde

Percheziții pentru destructurarea grupărilor infracționale, desfășurate de Poliţia Română și DIICOT

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au destructurat la data de 26 septembrie a.c., o grupare infracțională de trafic de droguri, în momentul în care membrii acesteia ar fi adunat recolta.
 
Din cercetări a rezultat faptul că aceștia ar fi achiziționat, în prealabil, un teren agricol, pe raza comunei Mironeasa, județul Iași, unde ar fi amenajat mai multe solarii cu o suprafață totală de peste 800 de metri pătrați, unde, sub pretextul că ar cultiva legume pentru export, ar fi înființat o plantație de peste 2.000 de plante de canabis.
 
Aceștia ar fi locuit într-un imobil închiriat, pe raza comunei Miroslava, județul Iași, unde ar fi depozitat și produsul finit.
 
La percheziționarea serelor înființate, a fost descoperită aparatură performantă de creștere a acestor plante, precum și ustensile pentru recoltarea și prelucrarea lor.
 
O parte dintre aceste plante ar fi fost valorificate sub formă de canabis, iar altele ar fi fost transformate în rezină de canabis, pentru a fi mai ușor de transportat și ar fi fost disimulate în doze de aluminiu (de răcoritoare), pentru a nu atrage atenția.
 
Substanța vegetală ar fi fost depozitată în lăzi frigorifice, în vederea transformării acesteia în rezină de canabis. Drogurile de risc nu ar fi fost destinate pieței interne, ci celei europene.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 52 de kilograme de muguri de canabis și 656 de grame de rezină de canabis.
 
De asemenea, în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicați bani, echipamente folosite pentru creșterea și prelucrarea culturii de canabis, telefoane mobile, cântare electronice, semințe și substanțe utilizate la fertilizarea și tratarea culturii.
 
Patru persoaneau fost conduse la audieri. Două dintre acestea au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Ulterior, cele două persoane urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Cum acționau membrii grupării infracționale (document)

16 Jan 2019 223

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 713

Percheziții la locuințele unor suspecți de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy“(document)

16 Jan 2019 708

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 325

Trimis în judecată de DIICOT Un tânăr din Constanţa, condamnat pentru trafic de droguri

10 Jan 2019 465

DIICOT. Bărbat bănuit de trafic internaţional de droguri de mare risc, reţinut (document)

08 Jan 2019 406

Trei procurori pentru funcţii de conducere la DIICOT, propuși de Ministrul Justiţiei

07 Jan 2019 264

Percheziții la Constanța la suspecți de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto+ document)

07 Jan 2019 775

Strângeau bani pentru a fugi în Germania Doi tineri din Timişoara, condamnaţi pentru că tâlhăreau femei în Constanţa

07 Jan 2019 348

DIICOT caută specialist pentru Constanţa

31 Dec 2018 827

Acțiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

28 Dec 2018 308

Ministrul Tudorel Toader a trimis preşedintelui solicitarea de numire în funcţia de şef al DNA a procurorului Adina Florea

27 Dec 2018 397

Prim-procuror nou în Parchetul Curţii de Apel Constanţa

25 Dec 2018 750

Laura Codruţa Kovesi rămâne procuror în cadrul Serviciului de îndrumare şi control din Parchetul General

23 Dec 2018 385

Ultima oră! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica

20 Dec 2018 497