Percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional, specializat în traficul de migranți. Serviciul Imigrări Constanța a participat la anchetă (galerie foto)

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în traficul de migranți de origine asiatică.
 
La data de 17 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 7 percheziții, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în traficul de migranți de origine asiatică.
 
Potrivit Poliției Române, perchezițiile au fost efectuate la locuințe din județele Brașov, Harghita, Sălaj și din București.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, înscrisuri și medii de stocare, iar 5 persoane, trei cetățeni vietnamezi și doi români, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Brașov.
 
Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cetățenii vietnamezi ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de migranți, grup la care ar fi aderat și cetățenii români.
 
Persoanele din Vietnam, cu sprijinul unor conaționali, ar fi recrutat alți cetățeni vietnamezi, intrați legal pe teritoriul României, în baza unor avize de muncă, cetățeni care doreau să ajungă în mod ilegal în state din spațiul Schengen, precum Ungaria, Cehia și Germania.
 
Aceștia s-ar fi ocupat de recrutarea, transportul și cazarea migranților în diferite localități din zona de vest a României și, ulterior, ar fi stabilit de comun acord cu un alt membru al grupării, cetățean român, data la care ar fi urmat să aibă loc preluarea lor și trecerea frauduloasă a frontierei.
 
Migranții ar fi fost ascunși în spațiul de dormit al unui autocar ce efectua curse regulate pe ruta Odorheiu Secuiesc – Budapesta.
 

Pentru a ajunge în țările de destinație, fiecare migrant ar fi plătit între 6.000 și 7.000 de dolari, bani care ar fi fost împărțiți între membrii grupării. Cetățenii români implicați ar fi primit, pentru fiecare migrant, 300 de euro.
 
Persoanele de cetățenie vietnameză au fost reținute pentru 24 de ore, iar față de cei români s-a dispus măsura controlului judiciar.

 
Pe parcursul investigațiilor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniți de brigăzile de operațiuni speciale din Cluj și Oradea, polițiști de combatere a criminalității organizate din București, Sălaj și Harghita, polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov, precum și serviciile pentru imigrări din București, Brașov, Cluj și Constanța și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră- I.T.P.F. Oradea.
 
Sursa foto: Poliția Română
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 497

Anchetă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București! Mai mulți pacienți ar fi decedat după administrarea incorectă a unui medicament

11 Apr 2024 564

Anchetă de proporții în Europa. România este vizată

10 Apr 2024 716

Constanța! Obsedat sexual, trimis în judecată! Detalii oficiale din ancheta procurorilor

08 Apr 2024 525

România, țara anchetelor. O soluție sau o amânare a sancțiunilor?

07 Apr 2024 600

Pe surse Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare

04 Apr 2024 1180

Știri Constanța Dana 79 din Port, închisă, în urma unor anchete ale autorităților din cadrul SRI (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 10607

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1628

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 602

UPDATE Accident rutier în Constanța. Pieton lovit de mașină pe bulevardul Tomis

27 Feb 2024 1128

Primăria susține că Meva Concept SRL, firma care derulează proiectul de mobilitate din centrul Constanței, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 4527

DNA face 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu!

01 Feb 2024 699

Constanța! Tânăr bătut după ocuparea unui loc de parcare. S-a lăsat cu o trimitere în judecată

25 Jan 2024 1348

Oficial de la IGSU! Inspectorul șef al ISU Prahova, eliberat din funcție după incendiul de la Ferma Dacilor

23 Jan 2024 759

Oficial! Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, din Primăria Constanța, au recunoscutut tot la DNA

12 Jan 2024 5681