Performanța umană, redefinită de un mare cercetător. Pierre de Hillerin a reușit tratarea, cu rezultate deosebite, a unor sportivi cu anumite deficiențe fiziologice

Pierre de Hillerin este de departe un titan al cercetării şi inovaţiei în domeniul performanței sportive. Cei 46 de ani de muncă asiduă în laboratoarele cercetării sportive au consolidat o carieră unică în proiectarea strategiilor și metodologiilor de antrenament pentru toate ramurile sportive naționale, definitorii pentru performanțele obținute în timp de sportivii noștri, informează Magazin Nautic.
 
Lumea sportului îi rămâne oarecum datoare să-i confere o parte din celebritate prin recunoştinţă, pentru elaborarea multor sisteme și dispozitive de antrenament din perioada în care a condus Institutul Național de Cercetare Sportivă.
 
Depășind barierele profesionale și aplecat permanent asupra studiului biomecanicii perfecte, a trecut la tratarea, cu rezultate deosebite, a unor sportivi cu anumite deficiențe fiziologice.
 
O junioară, în plină ascensiune în disciplina gimnasticii ritmice a fost reținută medical din cauza unei scolioze severe, în “S”, dobândită în urma repetării obsesive a unui exercițiu asimetric. Șansa imensă a fetei a fost întâlnirea cu profesorul Pierre de Hillerin care a introdus-o într-un program de recuperare pe baza propriilor tehnici de corectare posturală a coloanei vertebrale, axate în principal pe simetria mișcării. Minunea s-a produs, prin reducerea semnificativă a deficienței, fără corset de corecție, iar sportiva și-a putut relua antrenamentele într-o nouă concepție, ajungând ulterior campioană mondială la fitness. Exemple cu recuperări medicale însemnate sunt destule în portofoliul profesorului, însă modestia sa, deja consacrată, nu ne-a permis dezvăluirea identităţii sportivilor-pacienți.
 
Pierre de Hillerin declară că “performanţele nu sunt numai sportive” și încearcă să surprindă lumea medicală cu un nou concept: performanța umană.
 
Fiecare individ poate performa cu propriul corp printr-un proces de conștientizare şi concentrare, prin acceptarea unor modificări cognitive.
 
Sursa text și foto: Magazin Nautic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.