Stiri calde

„Pericol iminent de OUG coduri penale! Ieșim în stradă!". Protest în Piața Victoriei din București împtriva Guvernului (video)

Peste 100 de persoane s-au strâns miercuri, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de ordonanţele de urgenţă în domeniul legislaţiei penale, despre care au apărut informaţii că ar fi pregătite de Guvern, conform Agerpres.ro

Câţiva protestatari au încercat să ocupe o bandă de circulaţie din faţa Guvernului, însă jandarmii i-au trimis înapoi în scuarul din centrul pieţei.

Forţele de ordine au instalat garduri de protecţie pentru a delimita protestatarii de traficul rutier.

Cei prezenţi în piaţă scandează "Jandarmeria apără hoţia", "Justiţie, nu corupţie" şi flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.. 

Manifestația, intitulată "Pericol iminent de OUG coduri penale! Ieșim în stradă!", a început la ora 16:00, exact la ora la care Executivul se întrunește în ședința.

Mobilizarea la protest s-a făcut pe Facebook:

"La ora 16:00, vom fi în fața Guvernului pentru a transmite un semnal clar prim-ministrului României că o eventuală adoptare a unei ordonanțe nu va rămâne nesancționată și că vom protesta până la căderea Guvernului. Vino și tu, e în pericol România și parcursul ei democratic european!

Toate informatiile publice și pe surse indică în mod credibil că Guvernul Dăncilă pregătește adoptarea astăzi, în ședința de guvern de la ora 16:00, a unei ordonanțe de urgență de modificare a codurilor penale în sensul unei amnistii mascate, inclusiv prin reducerea termenelor de prescripție sau extinderea termenului pentru recursul în anulare.

Modificările pregătite servesc politicienilor inculpați, trimiși în judecată sau condamnați pentru a scăpa de răspundere penală. 

O astfel de modificare este fatală pentru statul de drept în România și va duce, cel mai probabil, la activarea articolului 7 din tratatul UE, transformând România în paria Europei".

Consecințele pentru români și România sunt incalculabile pe termen lung: distrugerea statului de drept, periclitarea bunăstării românilor, slăbirea poziției României în UE și NATO, îndepărtarea de valorile democratice europene și virarea către spațiul estic al autocrației, sărăciei și abuzului de putere. Ne vedem în Piața Victoriei!", scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Mariana Piuca
Sursa video: FacebookStan Bogdan

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Metin

04 Apr, 2019 08:11

Ce atâtea proteste în stradă? Mai suntem în antichitate? Pro(s)testatarii n au învățat că a trecut epoca în care legile se faceau in stradă?

Articole asemanatoare

UPDATE. Protest în fața sediului ABADL din Constanța. Ce nemulțumiri au protestatarii (galerie foto)

12 Jul 2019 628

Protest în fața Ministerului Transporturilor. Ce se scandează

11 Jul 2019 464

Protest în Piaţa Victoriei din Capitală împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ

07 Jul 2019 526

Manifestare la Penitenciarul Rahova pentru susţinerea şi eliberarea lui Liviu Dragnea

04 Jul 2019 681

Artiştii bucureşteni protestează în această seară în Piaţa Victoriei

30 Jun 2019 518

Constănţeanul supărat Protest inedit al locuitorilor din zona Spitalului Judeţean. Un imobil va fi ridicat pe un teren retrocedat

15 Jun 2019 3592

Câte trasee vor fi făcute în următoarea perioadă de către Primărie? Bicicliştii din Constanţa pregătesc un nou protest pe două roţi

10 Jun 2019 1525

Câteva sute de persoane sărbătoresc rezultatele alegerilor europarlamentare și condamnarea lui Liviu Dragnea, în Piața Victoriei

27 May 2019 471

Solidari cu diaspora! Protest în Piața Victoriei - „Lăsați-i să voteze!”

26 May 2019 307

Se anunță protest în Piața Victoriei! Manifestanții, solidari cu românii din diaspora

26 May 2019 442

Controversatul proiect imobiliar al celor de la Cambela Prod, de pe bulevardul Lăpuşneanu, suspendat de instanţele constănţene

21 May 2019 2784

Zeci de persoane participă la manifestația „Toți pentru Europa” de la Constanța. Manifestanții au pornit în marș (galerie foto+video)

19 May 2019 882

"România iubeşte Europa". Mii de persoane participă la acțiunea din Piața Victoriei (video)

19 May 2019 529

Un protest inedit al artiștilor a avut loc în fața sediului Ministerului Finanțelor și în fața Guvernului

16 May 2019 391

Mii de persoane au protestat la Iași după ce mitingul organizat de PSD a luat sfârșit

09 May 2019 387