Pericol în parcul Tăbăcărie din Constanța. Un câine rottweiler fără botniță a fost depistat în parc. Ce sancțiune a primit proprietara animalului

Polițiștii locali acționează atât din oficiu,  cât și la solicitarea cetățenilor  pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit Poliției Locale Constanța, la data de 02.04.2018, a fost identificată proprietara unui câine de talie mare, rasa rottweiler care însoțea animalul în parcul Tăbăcarie, câinele neavând botniță și nefiind declarat la secția de poliție competentă teritorial.

Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional  cu suma de 500 lei pentru neîndeplinirea obligației de a depune la secția de poliție în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință în fotocopie, eliberată de Asociația Chinologică Română, așa cum este stipulat în dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinlor periculoși sau agresivi.
 

”Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului cu amendă de la 500-1.000 lei” - au declarat reprezentanții Poliției Locale Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locala Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.