Pericol pe autostrăzi. Mai mulţi şoferi drogaţi depistaţi în trafic de poliţişti. Ce măsuri au aplicat oamenii legii

În ultima lună, pe parcursul acțiunilor desfășurate pe autostrăzile din țară, pentru siguranța rutieră, polițiștii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale din Poliția Română au depistat 17 șoferi care se aflau sub influența consumului de cocaină, cannabis sau a unor substanțe stupefiante.
 
Potrivit Poliţiei Române, în toate cele 17 cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, persoanele depistate fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii permisului de conducere și eliberarea dovezii înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
În urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că 12 dintre aceștia ar fi consumat cannabis.
 
Spre exemplu, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, la kilometrul 23 al Autostrăzii A1 București – Râmnicu-Vâlcea, a fost depistată o persoană în timp ce se afla la volan sub influența cannabisului.
 
În noaptea de 3 spre 4 februarie, pe Autostrada A3 - București – Brașov, la kilometrul 21, a fost depistată o alta, în timp ce conducea un autovehicul, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, polițiștii au constatat că aceasta se afla sub influența consumului de cocaină.
 
De asemenea, în după-amiaza de 14 februarie, pe aceeași autostradă, la kilometrul 43, polițiștii rutieri au oprit un autoturism, șoferul acestuia fiind supus testării cu aparatul DrugTest. Rezultatul a indicat prezența substanțelor psihoactive cocaină și cannabis.
 
Aceleași substanțe au fost consumate și de un alt conducător auto, depistat de polițiști, în aceeași zi, în jurul orei 23.00, la kilometrul 244 al Autostrăzii A1, Râmnicu-Vâlcea–Deva.
 
În dimineața de 21 februarie, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva au observat un autoturism abandonat pe banda de urgență a autostrăzii, în zona kilometrului 303, pe sensul de deplasare Sibiu – Deva. Mașina prezenta avarii ce păreau a fi provenite dintr-un accident rutier.
 

Conducătorul auto a fost identificat imediat, fiind vorba de un tânăr, de 19 ani, din Sebeș, județul Alba. Acesta s-a prezentat la sediul poliției, unde a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul DrugTest, reieșind că se afla sub influența substanțelor psihotrope, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis.
 
***
 

"Poliția Română vă reaminește că, în conformitate cu articolul 336, aliniatul 2 din Codul Penal, ,,se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă, persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.” - au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Române. 

Sursa foto: Poliţia Română

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 520

Acțiuni ale polițiștilor în zona școlilor și mall-urilor din Constanța

27 Mar 2024 466

Trafic de droguri în parcarea subterană unui centru comercial, din municipiul Constanța

27 Mar 2024 701

Tânăr prins cu droguri la Cernavodă. ”Fumez pentru că mă fac o persoană mai bună”

27 Mar 2024 607

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 527

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 516

CJ Constanța Se înființează Complexul de Servicii Comunitare pentru persoane cu diferite adicții. Câte locuri va avea? (DOCUMENT)

26 Mar 2024 364

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1022

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 453

Acțiune de control a polițiștilor IPJ Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Mar 2024 549

Razie de amploare a polițiștilor în județul Constanța! Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 451

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 635

În ultimele 48 de ore Intervenții ale poliției în județul Constanța. Au fost aplicate amenzi

23 Mar 2024 613

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1314

Zeci de persoane legitimate la Constanța Acțiune a Poliției pentru combaterea traficului de droguri (FOTO)

22 Mar 2024 526