''Rolul verbelor la perfect simplu e să ne spună că Ioan Slavici era oltean'' "Perle" de la simularea Bacalaureatului

Profesorii care corectează lucrările de la simularea bacalaureatului la limba română ar putea scoate un volum cu perlele pe care le-au scris elevii din clasa a XI-a şi a XII-a. Ei se întreabă, pe bună dreptate, ce au învăţat copiii în 12 ani de şcoală şi dacă mai au timp să recupereze materia până la vară, relatează stirileprotv.ro.
 
O tânăra crede că ''Rolul verbelor la perfect simplu e să ne spună că Ioan Slavici era oltean'', în timp ce un coleg de-al său înţelege cratima astfel: "Care-i" e cu cratimă ca să nu se confunde cu oraşul Carei, de unde am şi eu o rudă care se scrie cu literă mare.''
 
Atunci când i s-a cerut un sinonim pentru cuvântul ''pretenţios'', un tânăr de clasa a XII-a a scris ''harfist'' şi ''ifosar''. A continuat apoi să vorbească, în stilul propriu, despre viziunea lui Arghezi despre lume: ''Arghezi...cine să-l înţeleagă pe omul ăsta? Sunt sigur că viaţă lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste.''
 
O altă fata e sinceră la subiectul care îi cerea să scrie despre importanţa comunicării dintre copii şi părinţi: "Eu şi tatăl meu nu avem o comunicare prea bună. El îmi spune mereu să nu mai vin dimineaţă de la club, eu îi spun că distracţia maximă începe după miezul nopţii, dar nu mă ascultă, aşa că în loc să comunicăm, ne certăm''.
 
Copleşit de problemele personale, un licean a găsit în simulare o modalitate de a-i demonstra iubitei că îi este fidel: ''Ce vrei de la mine, sufleţel? Ca să mă crezi că nu te-am înşelat scriu acum şi la simulare (mesaj pentru Cori)''.
 
În viziunea unul copil, ''sensul conotativ al ploii e că totul se udă. Ploaia umedă plezneşte asfaltul şi creează bubuluci''. 

Sursa: stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.