Peste 1.200 metri de plasă monofilament confiscată de poliţiştii de frontieră

 
Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care desfăşuraseră activităţi de pescuit în mod ilegal, de la care au ridicat în vederea confiscării 20 de plase de pescuit în lungime de 1224 metri şi cantitatea de 49 kilograme peşte din specia caras.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 09.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, pe malul lacului Baia, trei persoane cu vârste cuprinse între 25 de ani şi 29 de ani, având asupra lor patru saci cu unelte de pescuit tip plasă monofilament cu captură de peşte.
 
În urma verificărilor au fost descoperite 20  plase tip monofilament în lungime de 1224 metri  şi 49  kilograme de peşte din specia caras.
 
Întreaga cantitate de peşte a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, plasele au fost ridicate în vederea  confiscării, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament“, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 1200 metri de plasă monofilament confiscată de poliţiştii de frontieră

05 May 2015 1033