Un nou bilanț oficial Peste 4.000 de morți în urma seismului din Nepal

 
Seismul puternic înregistrat sâmbătă în Nepal s-a soldat cu 4.010 morți, a anunțat astăzi agenția nepaleză însărcinată cu gestionarea catastrofelor, revizuind în creștere bilanțul precedent al acestei tragedii, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Cutremurul a cauzat și rănirea a cel puțin 7.500 de persoane, potrivit Centrului național pentru operațiuni de urgență din cadrul Ministerului de Interne nepalez. 

Secretarul de stat american John Kerry a anunțat luni că Statele Unite vor furniza un ajutor în valoare de 10 milioane de dolari pentru Nepal, în urma cutremurului de sâmbătă. 

Într-o conferință de presă la New York, Kerry s-a declarat șocat de imaginile ''sfâșietoare'' ale victimelor și ale distrugerilor provocate de seism în țara de la poalele Munților Himalaya. 

Oficialul american a precizat că în afara sumei de 1 milion de dolari drept ajutor de urgență anunțat sâmbătă pentru Nepal, SUA vor debloca încă nouă milioane de dolari ca ajutor umanitar. 


Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bilanţul sumbru al cutremurului din Nepal a depăşit, oficial, 3.200 de morţi

27 Apr 2015 1537

UPDATE 1. Bilanţ oficial Aproape 2.000 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei zece români sunt în siguranţă (video)

26 Apr 2015 2109