Peste 400 de polițiști vor acționa în județul Tulcea. Ce misiune au

În perioada 30 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, pentru ca minivacanța de Anul Nou să se desfășoare în condiții de siguranță, peste 400 de poliţişti tulceni vor acţiona, în tot județul, în zonele cu aflux mare de public, pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Cei peste 400 de polițiști care vor acționa zilnic vor face parte din structurile operative, respectiv de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de acțiuni speciale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative,  cetățenilor li se  recomandă să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Având în vedere că valorile de trafic vor crește în această perioadă, Poliția Rutieră recomandă participanţilor la trafic să-şi păstreze calmul la volan, să circule cu atenţie sporită, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

De asemenea, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și să își pregătească autoturismul pentru deplasări la distanțe mari (de exemplu: pentru deplasări în zona de munte - anvelopele specifice sezonului, lanţurile antiderapante, lopata, săculeţul cu nisip sunt obligatorii).

Celor care merg cu trenul li se recomandă să fiți vigilenți pe parcursul călătoriei, să nu-și lase bagajele nesupravegheate și să nu ofere informații despre ei persoanelor necunoscute. În plus, să încerce, pe cât posibil, să nu doarmă în tren sau în sălile de așteptare.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea le recomandă celor care aleg să zboare cu avionul spre vacanță să se informeze cu atenție cu privire la agenția de turism de la care cumpără biletele, să fie atenți la „ofertele de nerefuzat“, să nu își păstreze obiectele valoroase în bagajele pentru cală, să se asigure că toate actele necesare călătoriei sunt valabile.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.