Petre Tobă și Florentin Pandele vor rămâne fără titlurile de doctor

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor deţinute de către fostul ministru de Interne Petre Tobă şi de către primarul oraşului Voluntari, Floretin Pandele, după ce contestaţiile acestora la deciziile CNATDCU de plagiat au fost respinse, informează News.ro.

Hotnews.ro scrie, la rândul său, citând surse oficiale, că CNATDCU a respins contestaţiile formulate de Petre Tobă şi Florentin Pandele la verdictele iniţiale de plagiat în tezele de doctorat. Ca urmare, ministrul educaţiei va emite ordinul de retragere a titlurilor de doctor pentru cei doi.

Potrivit surselor Hotnews, chiar și în contestaţia depusă, Petre Tobă ar fi copiat câteva rânduri.

Consiliul general al CNATDCU a decis, la 12 octombrie, că Florentin Pandele şi Petre Tobă au plagiat în lucrările lor de doctorat. Anterior, comisiile de specialitate din CNATDCU dăduseră verdicte de plagiat „masiv” atât în cazul tezei de doctorat a lui Petre Tobă, cât şi în cazul lui Florentin Pandele.

Iniţial fusese un verdict că cele două teze nu au fost plagiat, dar verdictul a fost respins în 7 septembrie de Consiliul general al CNATDCU.  La acel moment, conducerea CNADTCU a decis să că preşedintele Consiliului să numească noi comisii de experţi, din exterior, care să facă o nouă evaluare.

Noile comisii au constatat în cazul doctoratului lui Petre Tobă că „teza conţine un plagiat masiv, care încalcă grav normele academice” şi au propus retragerea titlului de doctor.

Ambele titluri de doctor au fost acordate de Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

În cazul lui Tobă, titlul a fost acordat în 2011 pentru teza „Poliţia Română - forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale".

În cazul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, teza s-a intitulat „România şi noile provocări generate de integrarea europeană” și a fost susţinută în 2008.

Fostul ministru al afacerilor interne, Petre Tobă, a contestat decizia CNATDCU şi i-a acuzat pe membrii Consiliului General al CNATDCU de abuz în serviciu, trimiţând o plângere penală la Parchetul Înaltei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Şi Florentin Pandele a contestat decizia CNATDCU.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Iată care pot fi cauzele comportamentului violent în rândul copiilor

17 Apr 2024 531

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 484

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Strategia Națională pentru Susținerea Părinților 2024 – 2030 (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 507

Ministerul Educației a pus în consultare publică regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a centrelor județene și de resurse și asistență educațională (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 641

Ministerul Educaţiei a deschis un apel de proiecte pentru dezvoltarea competenţelor digitale

04 Apr 2024 472

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți de la numeroase federații. Iată ce s-a discutat

01 Apr 2024 576

Ministerul Educației Iată care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de înscrierea la școală

01 Apr 2024 564

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 480

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 593

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică Planul naţional de combatere a violenţei şcolare

29 Mar 2024 587

Ministerul Educației Proiect de modificare Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și a Legii învățământului superior nr. 199/2023

25 Mar 2024 652

Ministerul Educației a pus în consultare un proiect privind mobilitatea academică a studenților

22 Mar 2024 481

Ministerul Educației Proiectul de ordin privind aprobarea indicatorilor de eficiență și de impact ai programului „Masă sănătoasă”, în consultare publică

15 Mar 2024 540

Ministerul Educației, anunț de ultim moment despre procedura de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor în formațiunile de studiu

13 Mar 2024 717