Petreanu.ro Dezolanta moarte lentă a unei foste glorii

Citesc că sunt de vânzare o grămadă de hoteluri de pe litoral, la tot soiul de preţuri, unul mai curajos decât celălalt. De exemplu, proprietarul cere 30 de milioane de euro pe complexul Belvedere-Amfiteatru-Panoramic din Olimp, adică exact preţul plătit la cumpărare, în 2008, de căre actualul proprietar, omul de afaceri Josef Goschy. Această fostă glorie a litoralului românesc din vremea comunismului este azi o epavă în degradare accelerată (vă recomand să vedeţi şi micro-ancheta difuzată recent de Digi 24 pe tema jafului din staţiunile de la Marea Neagră).

Am trecut chiar miercuri după-amiază prin Neptun şi Olimp, locuri în care mi-am făcut vacanţele de vară mulţi ani la rând. O atmosferă ireală apasă locurile. Ca într-un oraş părăsit în grabă, de groaza vreunui cataclism iminent, sunt pe ici, pe colo, clădiri abandonate sau structuri neterminate, care se năruie implacabil, iarnă după iarnă.

Campingul din Olimp, abandonat de oameni şi recucerit de vegetaţie:

Peste drum de Panoramic, fosta cârciumă italienească de mari fiţe e mai mult prăbuşită, dar nu înţelegi dacă din cauza unui furt masiv de uşi, ferestre şi elemente de construcţie sau din cauza vreunui incendiu sau a vreunei răzbunări misterioase a cuiva sau a ceva.

Sursă: petreanu.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.