Petrom a vândut Congaz către GDF SUEZ Energy

OMV Petrom a vândut participația de 28,59% din compania Congaz SA către GDF SUEZ Energy România SA.

Tranzacția face parte din strategia OMV Petrom de a ieşi din activitățile de distribuţie şi furnizare a gazelor către segmentul consumatorilor finali de pe piaţa reglementată.

Potrivit Raportului Curent remis astăzi Bursei de Valori București, OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaz e din sud-estul Europei, a finalizat vânzarea către GDF SUEZ Energy România SA a participației de 28,59% în Congaz SA, companie de distribuție si furnizare a gazelor, care nu făcea obiectul activității de bază a OMV Petrom. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței.

„Decizia este în concordanță cu strategia noastră de a ieşi din activităţile de distribuţie şi furnizare a gazelor către segmentul consumatorilor finali de pe piaţa reglementată. Vom continua să furnizăm gaze către clienții noştri de pe piaţa liberă. În ceea ce privește această tranzacție, vedem beneficii pentru toate părțile implicate, inclusiv pentru clienții Congaz, având în vedere că noul acționar majoritar, GDF SUEZ, cunoaște deja compania și are o experiență bogată pe piața de distribuție și furnizare a gazelor”, a declarat Cristian Secoșan, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Gaze Naturale și Energie.

Părțile au agreat să păstreze confidențialitatea valorii tranzacției.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.